- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πού θα φας το παγωτό που φτιάχνεται και παγώνει μπροστά σου;
Τρώμε ήδη παγωτό, από τώρα, κι ας κρυώνουμε ακόμα
Στο “Iceroll” το παγωτό φτιάχνεται μια στιγμή πριν το καταναλώσεις
Στο “Iceroll” πήγαινα με την κόρη μου εδώ και κάμποσα καλοκαίρια, από τότε που ήταν μικρή – τυχαία το ανακαλύψαμε σε μια βόλτα στην Ερμού, και είναι εντυπωσιακό: σε μια παγωμένη μεταλλική πλάκα, ένα εκπαιδευμένο αγόρι ρίχνει γάλα, προσθέτει φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολατάκια κλπ., τα ανακατεύει αριστοτεχνικά, τα παλεύει με σπάτουλες μέχρι να ενοποιηθούν, κι έπειτα τα κάνει ρολάκια. Μπροστά στα μάτια σου εσένα του πελάτη, το γάλα γίνεται πρώτα παγωτό, μετά βάση για άλλα υλικά, μετά ρολό, μετά ένα σύνολο από μικρά υπέροχα ρολάκια παγωτού μέσα σε κυπελάκι. Η διαδικασία είναι αξιοθέατη, τη χαζεύεις με χαμόγελο… όταν μπορείς να πλησιάσεις το γκισέ, γιατί στο “Iceroll” έχει πάντα κόσμο που περιμένει πριν από εσένα. Τουλάχιστον τα καλοκαίρια, τις ζεστές μέρες και τα Σάββατα.
Πήγαμε με τη φίλη μου ένα κρύο πλην όμως ανοιξιάτικο βράδυ, αποφασισμένες να προχωρήσουμε αυτόνομα στην άνοιξη την ίδια, τρώγοντας παγωτό. Δεν είχε ξαναπάει στο “Iceroll” και εντυπωσιάστηκε – δεν ήξερε τι γεύσεις να διαλέξει, ταλαντεύτηκε ανάμεσα σε σούπερ υγιεινά και ντιπ καθόλου υγιεινά πράγματα, διάλεξε τελικά, κι έμεινε να θαυμάζει την παρασκευή του παγωτού. Το οποίο είναι αγνό, είτε το διαλέγεις με φρέσκο γάλα είτε με γάλα καρύδας, σόγιας ή άλλο πιο προχώ γάλα, κι ακόμα κι όταν ζητάς να σου βάλει ο καλλιτέχνης Μερέντα, Νουτέλα, φυστικοβούτυρο, σοκοφρέτες, κούκις ή κάτι άλλο εγκληματικό αντί για φράουλες, μπανάνα, μάνγκο κλπ υγιεινά πράγματα, ακόμα και τότε το “Iceroll” είναι ένα παγωτό χωρίς συντηρητικά, χωρίς τίποτα το χημικό μέσα. Φτιάχνεται λίγο πριν καταναλωθεί, και είναι υπέροχο – απόδειξη, η ατελείωτη πελατεία που περιμένει ή τρώει icerolls στα σκαμπό μπροστά στο μαγαζί, στο πεζοδρόμιο της Αθηνάς. Στα οποία σκαμπό κάθονται και στέκονται πάρα πολλά παιδιά, από 13 μέχρι 33 χρονών, σταθεροί πελάτες, μια και ξέρουν απέξω κι ανακατωτά τον κατάλογο.
Οι «βάσεις», σκέτο γάλα δηλαδή, κοστίζουν από €3.90-4.80, ανάλογα με το γάλα, και συνολικά ένα παγωτό-ρολό με 2 γεύσεις, π.χ. φυστικοβούτυρο και φράουλες, βγαίνει €5.90. Όσο περισσότερα καλαμπαλίκια του βάζεις του παγωτού, όσο το πας προς Άρτα με τα Γιάννενα, τόσο ανεβαίνει η τιμή του… αλλά είναι μπόλικο, γερή μερίδα, και πολύ πολύ ωραίο. Δεν διαμαρτύρεσαι καθόλου, απλώς σκέφτεσαι ότι έπρεπε τελικά να είχες προσθέσει Φερέρο, για περισσότερη μαγκιά, ή Καπρίς, ή Κίντερ Μπουένο…
«Iceroll, Experience real ice cream», Αθηνάς 2 & Ερμού, 2103238140 (Έχει και στο Χαλάνδρι, Περιστέρι, Γλυφάδα και στη Ρόδο, αν θέλετε να πεταχτείτε)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.