Tip of the day

Τι είναι και πού θα βρεις το pumptrack της Αθήνας

Αυτή η πίστα θέλει τρόπο και όχι κόπο

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pumptruck στον Άλιμο

Στον Άλιμο μόλις στήθηκε το πρώτο pumptrack της Αττικής

Ξέρεις τι είναι το pumptrack; Ουσιαστικά πρόκειται για μια πίστα πάνω στην οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς με ποδήλατο, πατίνια ή σανίδα του skate, μια διαδρομή με ευθείες, στροφές με ανασηκωμένο χώμα (αυτό στην σχετική ορολογία λέγεται berms), με τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (τα λεγόμενα rollers), που προσφέρεται για να κάνει και άλματα.

Τα νότια προάστια έχουν πλέον το δικό τους pumptrack, αφού  η δημοτική αρχή του Αλίμου επεδίωκε εδώ και καιρό να φτιαχτεί σε κάποια από τις γειτονιές της μια ανάλογη πίστα για ποδήλατο και πατίνι, που να έχει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και να απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Και να που μόλις παραδόθηκε σε χρήση η ολοκαίνουργια πίστα που βρίσκεται στον λόφο Πανί, δίπλα από τις παιδικές χαρές. Είναι μάλιστα το πρώτο pumptrack στην Αττική, και ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα συνολικά που βρίσκονται στην Ελλάδα και που έχει φτιαχτεί από χώμα και φυσικά στερεά υλικά.

Pumptruck στον Άλιμο

Το συγκεκριμένο pumptrack περιλαμβάνει -όπως όλα εξάλλου- μια διαδρομή αποτελούμενη από κυματοειδή εμπόδια και ανασηκωμένες στροφές και είναι κατάλληλη για όλους τους χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με ρόδες, όχι όμως μηχανοκίνητα!

Σκοπός του χρήστη μέσα στην πίστα είναι να κινείται διαρκώς στη διαδρομή, εκμεταλλευόμενος τη φυσική δύναμη της ορμής, που αποκτά πιέζοντας σωστά στα εμπόδια, χωρίς να χρειάζεται να κάνει πετάλι ή να σπρώχνει με τα πόδια του, για να πάρει φόρα.

Όσοι θέλουν να το επισκεφθούν δεν πρέπει να ξεχάσουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας όπως κράνος, επιγονατίδες ή και προστατευτικά αγκώνα και να διαβάσουν προσεκτικά τους κανόνες χρήσης στην πινακίδα ακριβώς δίπλα στο pumptrack.

Pumptrack-Λόφος Πανί

Περισσότερα μπορεί να μάθει κανείς από τον Δήμο Αλίμου στο τηλέφωνο 213 2008044

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ