Tip of the day

Πού θα πιεις καφέ συντροφιά με γατούλες (που μπορείς και να υιοθετήσεις);

Ένα θεματικό καφέ που λατρεύουν όλοι οι ζωόφιλοι

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα πιεις καφέ συντροφιά με πάμπολλες γατούλες (που μπορείς και να υιοθετήσεις);

Το Cat Café στο Θησείο έχει μια αυλή γεμάτη γάτες, κάποια από αυτές μπορεί να γίνει δική σου.

Τα τελευταία χρόνια τα θεματικά καφέ ξεπηδούν στον αθηναϊκό χάρτη σαν μανιτάρια και βλέπουμε πραγματικά πολλές ευφάνταστες ιδέες να παίρνουν σάρκα και οστά. Μια αντίστοιχη είναι το Cat Café που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στο Θησείο. Ποιό είναι το κόνσεπτ; Απολαμβάνεις τον καφέ σου ή ένα ρόφημα της αρεσκείας σου με συντροφιά τους πραγματικούς ενοίκους της αυλής, τις γατούλες.

Πού θα πιεις καφέ συντροφιά με πάμπολλες γατούλες (που μπορείς και να υιοθετήσεις);

Με κεντρικό τους πυλώνα την αγάπη τους για τις γάτες, η Ναταλί και ο Δημήτρης, μετέτρεψαν μια μικρή αυλή στην καρδιά της πόλης σε απόλυτο γατοπαράδεισο! Έκαναν λοιπόν κάμποσα ταξίδια και εξερεύνησαν άλλα αντίστοιχα καφέ του εξωτερικού, συλλέγοντας πληροφορίες για το πως μπορεί να λειτουργήσει ένα αντίστοιχο εγχείρημα. Η σύλληψη της ιδέας είχε προηγηθεί όμως, καθώς παρατηρώντας τον υπέρογκο αριθμό αδέσποτων στην Αθήνα, ήθελαν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μειωθεί - αν και για να δοθεί πραγματική λύση θα έπρεπε να ανοίξει ένα τέτοιο καφέ σε κάθε γειτονιά, όπως μας είπαν και οι ίδιοι.

Πού θα πιεις καφέ συντροφιά με πάμπολλες γατούλες (που μπορείς και να υιοθετήσεις);

Το περιβάλλον είναι χαλαρό, άνετο και πολύχρωμο, κυρίως σε μπλε, πράσινους και κίτρινους τόνους που μπορούν να διακρίνουν και οι γάτες. Μπορείς να πας με παρέα ή/και μόνος σου, γιατί στο κάτω κάτω παρέα θα σου κάνουν οι χνουδωτοί οικοδεσπότες. Αυτοί θα ανέβουν πάνω στις καρέκλες, θα μπουν μέσα στην τσάντα σου, θα ξαπλώσουν στο παλτό σου, με δυο λόγια αυτοί θα σε επιλέξουν πρώτοι, όπως μας αποκάλυψαν οι ιδιοκτήτες! Απαραίτητοι βέβαια για την λειτουργία ενός θεματικού καφέ σαν αυτό είναι οι κανόνες καθώς και μια κουλτούρα σεβασμού προς τα ζώα. Έτσι οι επισκέπτες - πέραν του ότι χρειάζεται να κάνουν κράτηση ώστε να μην υπάρχει περισσότερος κόσμος από τον προβλεπόμενο - πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, να μην ταΐζουν τις γάτες, να μην τις σηκώνουν κ.ά., με σκοπό την ασφάλεια και την ευημερία των μικρών μας φίλων.  

Πού θα πιεις καφέ συντροφιά με πάμπολλες γατούλες (που μπορείς και να υιοθετήσεις);

Η πιο σημαντική δράση όμως είναι η δυνατότητα υιοθεσίας, καθώς μέχρι σήμερα ο αριθμός από τα γατάκια που βρήκαν σπίτι είναι πάνω από κάθε προσδοκία. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το έργο των καταφυγίων και των φιλοζωικών, με τους οποίους φέρνουν σε επαφή όσους επισκέπτες ενδιαφέρονται για υιοθεσία. Γι αυτό δεν έχεις παρά να πας για ένα καπουτσίνο στο Cat Café και που ξέρεις, μπορεί καμιά μικρή, ναζιάρα, χνουδωτή ύπαρξη να σου κλέψει την καρδιά.

Cat Cafe: Νηλέως 54, Θησείο, 2110015504

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ