Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο ιδιαίτερο καφέ στην Καλλιθέα

Ο καφές σε μία πιο γευστική και ινσταγκραμική εκδοχή

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις κρύο latte με γεύση καρύδα και σοκολάτα στην Καλλιθέα
Freddo Coconut © Long Talk Coffee

Long Talk Coffee: Το μικρό οικογενειακό καφέ της Καλλιθέας με τα ιδιαίτερα ροφήματα

Είμαι από αυτούς που κάθε πρωί θέλω να ξεκινάει η μέρα πίνοντας καφέ και μάλιστα σκέτο. Ούτε ζάχαρη, ούτε γλυκαντικά, ούτε σκόνη κανέλας. Γενικώς δεν δηλώνω φαν των γλυκών, σπάνια τα αναζητώ. Περνώντας πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη, διαβάζοντας ή ετοιμάζοντας εργασίες, η ανάγκη για καφέ συνεχώς αυξάνεται. Μπορεί να πρόκειται για αυθυποβολή, όμως μόλις πιω την πρώτη γουλιά νιώθω ότι όλα είναι κάπως πιο εύκολα.

Πού θα βρεις κρύο latte με γεύση καρύδα και σοκολάτα στην Καλλιθέα
Cold Brew © Long Talk Coffee

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετά δύσκολη, με αποκορύφωμα την Τετάρτη που δεν εγκατέλειψα ούτε λεπτό τον υπολογιστή. Κατά τις 5:00 το απόγευμα ετοιμαζόμουν για τον δεύτερο καφέ της ημέρας. Ωστόσο εκτός από καφεΐνη είχα ανάγκη για αρκετή ζάχαρη. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά συνέβη. Άνοιξα το κινητό και ξεκίνησα να ψάχνω από πού θα παραγγείλω. Βρήκα το Long Talk Coffee. Στο σημείο αυτό να αναφέρω πως είμαι ο άνθρωπος που για να παραγγείλει πρέπει να κοιτάξει αναλυτικά τον κατάλογο και φυσικά να του αρέσουν μέχρι και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα προϊόντα.

Πού θα βρεις κρύο latte με γεύση καρύδα και σοκολάτα στην Καλλιθέα
Salted Caramel Oat Iced Latte © Long Talk Coffee

Εξερευνώντας το Long Talk Coffee πέφτει το μάτι μου στην κατηγορία «Not Boring Coffee» όπου διαβάζω κάτι περίεργα για τα δεδομένα μου ροφήματα: Freddo Coconut, Latte Pistachio, Amaretto Capuccino και πάει λέγοντας. Επιλέγω λοιπόν διπλό εσπρέσο, με φρέσκο γάλα, σιρόπι και νιφάδες καρύδας (ελπίζοντας να μην το μετανιώσω). 

Ήταν η πιο νόστιμη γλυκιά επιλογή! Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό για ένα τέτοιο ρόφημα, αλλά μάλλον στην Καλλιθέα ξέρουν από καφέ. Κάπως έτσι το Long Talk Coffee έγινε ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά, αφού προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και εξαιρετικής ποιότητας κλασικές επιλογές. Μπορείς να δοκιμάσεις το μοναδικό Levander Creamy Latte αλλά και έναν «δυνατό» Freddo Espresso. Όπως μου λέει ο Νίκος Κοσκοσσίδης, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, στον πελάτη αξίζει ένας νόστιμος αλλά και ινσταγκραμικός καφές, για αυτό και με την ομάδα του επιλέγουν πάντοτε τα καλύτερα υλικά.

Πού θα βρεις κρύο latte με γεύση καρύδα και σοκολάτα στην Καλλιθέα
© Long Talk Coffee

Και επειδή ωραία τα ροφήματα αλλά μας αρέσει να τσιμπάμε και κάτι, η ομάδα του Long Talk Coffee ψήνει κάθε πρωί γαλλικά κρουασάν αλλά και φρέσκο banana bread. Μπαίνοντας στο μαγαζί ο χώρος είναι γεμάτος μυρωδιές. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την μέρα σου; Νομίζω πως το μικρό αυτό κατάστημα είναι το «hidden gem» της Καλλιθέας που αξίζει να επισκεφτείς. 

Διεύθυνση: Αγίων Πάντων 86, Καλλιθέα

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 6:30-19:30

Facebook: Long Talk coffee 

Instagram: @longtalkcoffee

TikTok: @longtalk.coffee

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ