- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού θα βρεις vintage 90s και Y2K ρούχα στη Θεσσαλονίκη
Ώρα για thrifting και επιστροφή σε αγαπημένες δεκαετίες
90s Closet: Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης με τα ξεχωριστά vintage κομμάτια
Η μόδα περνάει φάσεις, έχει τις στιγμές της, με κάποιες να τις νοσταλγούμε και άλλες να προσπαθούμε ακόμα να τις ξεχάσουμε. Μια εποχή που μονίμως με ενθουσιάζει και ας μη την πρόλαβα, ήταν εκείνη των ένδοξων ‘90s. Εντυπωσιακοί κορσέδες, δερμάτινα jacket, slip dresses σε διαφορετικές αποχρώσεις και κοντές φούστες. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή fashion items εκείνης της δεκαετίας, αλλά και μερικά από όσα θα βρεις στο 90s Closet.
Ένα κατάστημα μπουτίκ όπως μου αναφέρει η Μαρία Τσαχλάρη, το πρόσωπο πίσω από την vintage ντουλάπα. Όλα τα κομμάτια έχουν διαλεχτεί με ιδιαίτερη προσοχή από την ίδια, ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένο στιλ και αισθητική, προορισμένα για όσους είναι λάτρεις του thrifting. Ξεκίνησε ως σελίδα στο instagram, εξελίχθηκε σε e-shop και τον Μάρτιο του 2022 εμφανίστηκε ως φυσικό κατάστημα στην οδό Πτολεμαίων 32.
Είναι από τα μαγαζιά που μπαίνεις μέσα και χάνεσαι, χαζεύεις για ώρες μιας και οι επιλογές είναι πολλές και κάθε φορά διαφορετικές. Έχεις τη δυνατότητα να ανανεώσεις την εμφάνισή σου με προϊόντα των 5 ευρώ αλλά και των 70 ευρώ. Να δημιουργήσεις ένα old school αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο σύνολο, με ένα μόνο παντελόνι. Προσιτή ποιότητα, τιμές ανταποκρινόμενες στο τι έχεις επιλέξει, με μια δόση ‘90s και Y2K nostalgia. Για όσους και όσες έχετε αδυναμία στα αξεσουάρ, στην συγκεκριμένη μπουτίκ θα βρείτε τσάντες σχεδιαστών που δύσκολα θα τις εντοπίζατε αλλού. Για εσάς που θέλετε να νιώθετε μοναδικοί και να φτιάξετε μια ντουλάπα με πιο σπάνια κομμάτια, η Μαρία έχει φροντίσει να ανανεώνει το stock της κάθε εβδομάδα. Επιλέγει πολλά deadstock κομμάτια από καταστήματα που πλέον έχουν κλείσει, συνθέτοντας κάθε φορά μια νέα συλλογή με προσεγμένα προϊόντα.
Η vintage μπουτίκ εκτός από μοντέρνα είναι και καινοτόμα, μαθαίνοντάς μας την τέχνη του Style Βundle. Μπορεί στο εξωτερικό να πρόκειται για κάτι αρκετά σύνηθες, όμως στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Η διαδικασία έχει ως εξής: βρίσκεις φωτογραφίες με ντυσίματα που σου αρέσουν, τα στέλνεις στην Μαρία και εκείνη σου ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο βασισμένο στο γούστο σου και τη φιλοσοφία του 90s Closet. Είτε ψάχνετε γυναικεία είτε ανδρικά ρούχα, το συγκεκριμένο κατάστημα διαθέτει απ’ όλα. Το μοναδικό κριτήριο είναι να αγαπάτε την μόδα και την ποιότητα.
Το 90s Closet είναι ανοιχτό Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 12:00-18:00. Αν τύχει και βρεθείτε ή ήδη βρίσκεστε Θεσσαλονίκη, περάστε μια βόλτα και ανακαλύψτε την Y2K πολύχρωμη ντουλάπα της Μαρίας Τσαχλάρη. Αν ωστόσο δεν προλαβαίνετε, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα από τον καναπέ σας και για οποιαδήποτε απορία να στείλτε μήνυμα στο Instagram. Καλές αγορές fashion lovers!
Διεύθυνση: Πτολεμαίων 32, Θεσσαλονίκη
Instagram: @90scloset_skg
TikTok: @90scloset_skg
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τραγανό τυροπιτάκι με πλούσια τυρένια γέμιση και ξεροψημένο φύλλο είναι το καλύτερο στη νοτιοανατολική Αττική
Εδώ θα μπεις σε έναν πραγματικό παιχνιδότοπο με πολύ χρώμα και pure nostalgia
Λαχταριστό παγωτό με κρέμα παρφέ, καραμελωμένα αμύγδαλα και σπασμένες μαρέγκες
Αφράτο ψωμάκι μπριός με τραγανό κοτόπουλο!
Κι όμως, είναι γλυκά και είναι εμβληματικά νησιώτικα κομψοτεχνήματα
Αν βρίσκεσαι σε οργανωμένη παραλία και βλέπεις κάτι ιπτάμενο στον ορίζοντα...
Ένα μίνι φαγάδικο με τέσσερα τραπεζάκια που γεμίζουν και αδειάζουν συνέχεια από πιστή πελατεία
Το πετύχαμε τυχαία και πραγματικά δεν έχουμε δοκιμάσει καλύτερο έβερ
Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει δροσερό ποτό και καλή παρέα, κάπου έξω στα «όρθια»
Σπάνια και λιγότερο σπάνια, συλλεκτικά (!) και μη, όμορφα όμως και ασυνήθιστα φυτά, ξεκινούν από ένα πολύ περιποιημένο ανθοπωλείο και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.
Καλά άκουσες, χλαπάτσα ή όπως λέμε slime και μάλιστα χειροποίητη
Μια ωραία και διαφορετική ατμόσφαιρα, επιτέλους
Και πολύ chic, όπως αρμόζει σε ένα καφέ μπαρ ρεστοράν που συνορεύει με το κλασικό, πιο γαλλικό και από την Μαρία Αντουανέττα, “L’ Abreuvoir”
Το σιροπιαστό γλυκό που θα βρεις μόνο στο νησί των Επτανήσων
Όταν έχω ανακαλύψει τον καλύτερο γιατί να ψάχνομαι;
Τυρόπιτες κουρού, κασερόπιτες και κιμαδόπιτες εγγυημένα νόστιμες
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έφερε μια... γλυκιά ρουτίνα στα Νότια Προάστια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.