Tip of the day

Πού θα βρεις vintage 90s και Y2K ρούχα στη Θεσσαλονίκη

Ώρα για thrifting και επιστροφή σε αγαπημένες δεκαετίες

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
‘90s Closet: Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης με τα ξεχωριστά vintage κομμάτια
© Canva

90s Closet: Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης με τα ξεχωριστά vintage κομμάτια

Η μόδα περνάει φάσεις, έχει τις στιγμές της, με κάποιες να τις νοσταλγούμε και άλλες να προσπαθούμε ακόμα να τις ξεχάσουμε. Μια εποχή που μονίμως με ενθουσιάζει και ας μη την πρόλαβα, ήταν εκείνη των ένδοξων ‘90s. Εντυπωσιακοί κορσέδες, δερμάτινα jacket, slip dresses σε διαφορετικές αποχρώσεις και κοντές φούστες. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή fashion items εκείνης της δεκαετίας, αλλά και μερικά από όσα θα βρεις στο 90s Closet. 

 ‘90s Closet: Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης με τα ξεχωριστά vintage κομμάτια
© 90s Closet

Ένα κατάστημα μπουτίκ όπως μου αναφέρει η Μαρία Τσαχλάρη, το πρόσωπο πίσω από την vintage ντουλάπα. Όλα τα κομμάτια έχουν διαλεχτεί με ιδιαίτερη προσοχή από την ίδια, ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένο στιλ και αισθητική, προορισμένα για όσους είναι λάτρεις του thrifting. Ξεκίνησε ως σελίδα στο instagram, εξελίχθηκε σε e-shop και τον Μάρτιο του 2022 εμφανίστηκε ως φυσικό κατάστημα στην οδό Πτολεμαίων 32. 

Είναι από τα μαγαζιά που μπαίνεις μέσα και χάνεσαι, χαζεύεις για ώρες μιας και οι επιλογές είναι πολλές και κάθε φορά διαφορετικές. Έχεις τη δυνατότητα να ανανεώσεις την εμφάνισή σου με προϊόντα των 5 ευρώ αλλά και των 70 ευρώ. Να δημιουργήσεις ένα old school αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο σύνολο, με ένα μόνο παντελόνι. Προσιτή ποιότητα, τιμές ανταποκρινόμενες στο τι έχεις επιλέξει, με μια δόση ‘90s και Y2K nostalgia. Για όσους και όσες έχετε αδυναμία στα αξεσουάρ, στην συγκεκριμένη μπουτίκ θα βρείτε τσάντες σχεδιαστών που δύσκολα θα τις εντοπίζατε αλλού. Για εσάς που θέλετε να νιώθετε μοναδικοί και να φτιάξετε μια ντουλάπα με πιο σπάνια κομμάτια, η Μαρία έχει φροντίσει να ανανεώνει το stock της κάθε εβδομάδα. Επιλέγει πολλά deadstock κομμάτια από καταστήματα που πλέον έχουν κλείσει, συνθέτοντας κάθε φορά μια νέα συλλογή με προσεγμένα προϊόντα.

 ‘90s Closet: Το κατάστημα της Θεσσαλονίκης με τα ξεχωριστά vintage κομμάτια
© 90s Closet

Η vintage μπουτίκ εκτός από μοντέρνα είναι και καινοτόμα, μαθαίνοντάς μας την τέχνη του Style Βundle. Μπορεί στο εξωτερικό να πρόκειται για κάτι αρκετά σύνηθες, όμως στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Η διαδικασία έχει ως εξής: βρίσκεις φωτογραφίες με ντυσίματα που σου αρέσουν, τα στέλνεις στην Μαρία και εκείνη σου ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο βασισμένο στο γούστο σου και τη φιλοσοφία του 90s Closet. Είτε ψάχνετε γυναικεία είτε ανδρικά ρούχα, το συγκεκριμένο κατάστημα διαθέτει απ’ όλα. Το μοναδικό κριτήριο είναι να αγαπάτε την μόδα και την ποιότητα. 

Το 90s Closet είναι ανοιχτό Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 12:00-18:00. Αν τύχει και βρεθείτε ή ήδη βρίσκεστε Θεσσαλονίκη, περάστε μια βόλτα και ανακαλύψτε την Y2K πολύχρωμη ντουλάπα της Μαρίας Τσαχλάρη. Αν ωστόσο δεν προλαβαίνετε, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα  από τον καναπέ σας και για οποιαδήποτε απορία να στείλτε μήνυμα στο Instagram. Καλές αγορές fashion lovers!

Διεύθυνση: Πτολεμαίων 32, Θεσσαλονίκη

Instagram: @90scloset_skg

TikTok: @90scloset_skg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ