Tip of the day

Πού θα φας εξαιρετική ιταλική κουζίνα χωρίς μενού, σαν σε ιταλιάνικο σπίτι

Και μάλιστα όσο θες, με σταθερή τιμή

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα φας εξαιρετική ιταλική κουζίνα χωρίς μενού, σαν σε ιταλιάνικο σπίτι

Il tinello, η «μυστική» τρατορία στον Άλιμο που τρως μέχρι τελικής πτώσης

Λειτουργεί από το ‘94, έχει φανατικό κοινό και ακλόνητο όνομα σε ότι αφορά την ιταλική γεύση στην Αθήνα. Εγώ το ανακάλυψα, όπως και τα περισσότερα «ιδιαίτερα» μέρη πλέον, στο Tik Tok, όπου φιγουράρει ως το μαγαζί χωρίς μενού όπου τρως μέχρι σκασμού. Η μυστική αυτή τρατορία που ακούσει στο όνομα «Il tinello» - μυστική γιατί δεν έχει καμία ταμπέλα και είναι κομματάκι δύσκολο να την βρεις - κατοικοεδρεύει στον Άλιμο, και ε…χμμ θα το χρειαστείς το gps έτσι και δεν είσαι των νοτίων προαστίων... Οι άνθρωποι «πίσω» του είναι ο Στέφανος και η Ντανιέλα. Γνωρίστηκαν στη Λέρο και έζησαν για πολλά χρόνια στον Καναδά προτού επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν περίπου 30 χρόνια για να ανοίξουν τη πεντανόστιμη αυτή γωνιά. Εκείνος Έλληνας και εκείνη Ιταλίδα από τη Βιντσένζα, ασχολούνται από πάντα με τα εστιατόρια, όπως λένε και οι ίδιοι. Από το «μαγαζάτορες» όμως νομίζω το «οικοδεσπότες» τους ταιριάζει καλύτερα, καθώς ανοίγουν κυριολεκτικά το σπίτι τους που έχουν μετατρέψει σε εστιατόριο. «Il tinello» σημαίνει τραπεζαρία, και έτσι και αλλιώς το πρώτο που αισθάνεσαι μόλις μπεις στο ζεστό και φιλόξενο χώρο τους είναι ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό αίσθημα οικειότητας.

Πού θα φας εξαιρετική ιταλική κουζίνα χωρίς μενού, σαν σε ιταλιάνικο σπίτι

Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο με κρατήσεις και με σταθερό αντίτιμο ανά άτομο, οπότε το μενού (παρόλο που υπάρχει) δεν θα σας χρειαστεί, κάτι πιο απελευθερωτικό από ότι ακούγεται! Ο Στέφανος με το πληθωρικό του ταμπεραμέντο θα σας καλωσορίσει και θα αρχίσει να γεμίζει το τραπέζι αμέτρητα καλούδια, άρα όσο μεγαλύτερη παρέα είστε τόσο το καλύτερο. Συνταγή της επιτυχίας τους, οι δημιουργίες της γυναίκας του Ντανιέλας, τα φρέσκα ζυμαρικά από τα χεράκια της και τα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που χρησιμοποιούν, τα περισσότερα έρχονται από Ιταλία.

Πού θα φας εξαιρετική ιταλική κουζίνα χωρίς μενού, σαν σε ιταλιάνικο σπίτι
Πού θα φας εξαιρετική ιταλική κουζίνα χωρίς μενού, σαν σε ιταλιάνικο σπίτι

Το γαϊτανάκι γεύσεων ξεκινάει με αχνιστό ζωμό με τορτελίνι και συνεχίζει με μια φοκάτσια με σοπρέσα –το πεντανόστιμο αλλαντικό της Β. Ιταλίας. Την σκυτάλη παίρνει ένα ριζότο άλλοτε με σαφράν, άλλοτε με μπρόκολο ή άλλα λαχανικά ανάλογα με την εποχή και η φρέγκολα, το μικρούλι ζυμαρικό από τη Σαρδηνία, με θαλασσινά. Ακολουθούν πάμπολλα πιάτα με ζυμαρικά και κρέας, αλλά αυτά ίσως θα ήταν καλύτερο να τα ανακαλύψετε μόνοι σας καθώς οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν την αυθεντική ιταλική γιορτή που θα ζήσετε. Αν είστε από αυτούς που χωρίς γλυκό δεν τελειώνει το γεύμα, στο τέλος σερβίρεται και ένα πεντανόστιμο ιταλικό γλυκό που μοιάζει με πάβλοβα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κρασί, λευκό και κόκκινο, ή ότι άλλο προτιμάτε. Την υπέροχη ατμόσφαιρα συμπληρώνουν  η  ευχάριστη χαμηλή τζαζ, τα ντυμένα στα λευκά τραπεζάκια και η vintage διακόσμηση του χώρου. Κάνετε κράτηση Παρασκευή ή Σάββατο -μόνο αυτές τις ημέρες λειτουργεί το εστιατόριο-, πάρτε μεγάλη παρέα και ζήστε την απόλυτη ιταλική γευστική εμπειρία.

Τιμή: 40 ευρώ το άτομο.
Il Tinello, Κνωσού 54, Άλιμος, 697 720 8030

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ