Tip of the day

Πού θα φας νόστιμα τάπας και θα «χτυπήσεις» κι ένα τατού

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάπας - Παπαρούνα - Εξάρχεια

Παπαρούνα στα Εξάρχεια: το all day concept store της περιοχής που σερβίρει φαγητό, καφέ και ποτό και λειτουργεί ως tattoo studio.

Εκεί κοντά στα Χασανάδικα -έτσι αποκαλούν οι φοιτητές το στενό με τα καφενεία της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια-, μια ανάσα από το πάρκο Ναυαρίνου, βρίσκεται το πιο πρωτότυπο all day concept store της περιοχής. Μιλάμε για την Παπαρούνα που ενώνει φαγητό και ποτό με την τέχνη του tattoo καθώς στο εσωτερικό του μπορεί να βρει κανείς και ένα πλήρως εξοπλισμένο tattoo στούντιο! Η κουζίνα του λειτουργεί στη λογική του τάπας μπαρ, όμως με ελληνικές πρώτες ύλες. Είτε στην τεράστια, 8 μέτρων μπάρα, είτε στα τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα όσο ακόμα κρατάει ο καιρός, μπορεί κανείς να χορτάσει την πείνα του με νοστιμότατες «συνθέσεις» πάνω σε ωραίο φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί. Όλα φτιάχνονται την ώρα της παραγγελίας μπροστά στα μάτια του πελάτη. 

Τάπας - Παπαρούνα - Εξάρχεια

«Ουσιαστικά μιλάμε για νόστιμες μπουκιές με μεγάλη ποικιλία που εναλλάσσονται κάθε μέρα, ανάλογα με την εποχικότητα. Για παράδειγμα μους ταραμά και μαριναρισμένο γαύρο, τσίλι, σχοινόπρασο και τρίμμα αυγοτάραχο, κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με κρέμα ρεβυθιού, βαλεριάνα και κροκάν», μας λέει ο γνωστός ζαχαροπλάστης αλλά και σεφ Μπάμπης Ζιντίλης που υπογράφειι το μενού.

Όμως, κάτω από την ίδια στέγη της Παπαρούνας, εκτός από τον χώρο του bar-food έχει διαμορφωθεί και το τέλεια εξοπλισμένο tattoo studio του Άλεξ Γεωργακόπουλου, το Tattoomatic. Μια έκπληξη θα χαρακτήριζε κανείς τον χώρο καθώς έχουμε δει concept stores που συνδυάζουν τον καφέ με τα φυτά, τα ρούχα, το design και το deco αλλά όχι τα τάπας με την τέχνη του τατού. 

Τάπας - Παπαρούνα - Εξάρχεια

«Ανεξάρτητα από τους πελάτες που θα απολαμβάνουν το ποτό και το τσιμπολόγημά τους, εδώ θα έρχονται και τα δικά μου ραντεβού. Φυσικά όποιος πελάτης του εστιατορίου νιώσει ότι θέλει να κάνει κάποιο τατού επιτόπου ή και απλά να συζητήσει για κάτι τέτοιο … 5 βήματα να κάνει και θα με βρει», μας λέει ο τατού άρτιστ.

Τάπας - Παπαρούνα - Εξάρχεια
Τάπας - Παπαρούνα - Εξάρχεια
Τάπας - Παπαρούνα - Εξάρχεια

Τζαβέλλα 1, Εξάρχεια, 2103807001

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ