Tip of the day

Πού θα πας το παιδί σου για δωρεάν μαθήματα Κ.Ο.Κ και ασφαλούς οδήγησης;

Σε πάρκο με προσομοίωση οδικού δικτύου, από ειδικούς και με ασφάλεια

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Γλυφάδα
© Zisimos Zizos

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Γλυφάδα μαθαίνει στα παιδιά τα σήματα Κ.Ο.Κ. και πώς να οδηγούν στο μέλλον με ασφάλεια

Το νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Γλυφάδας είναι ο χώρος όπου η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι -δύο σε ένα. Αυτό το σύγχρονο οικοδομικό τετράγωνο (Επαμεινώνδα-Ηφαίστου-Δημελά-Ποσειδώνος), που είναι σε λειτουργία από τον Μάιο, αποτελεί μία προσομοίωση του οδικού δικτύου, με φωτεινούς σηματοδότες και τα βασικά σήματα της Τροχαίας και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  Γλυφάδας
© Zisimos Zizos

Ποιο όχημα έχει προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο; Τι πρέπει να κάνουμε όταν δούμε την μπλε πινακίδα με το βέλος; Ποιοι περνούν από τις διακεκομμένες λευκές γραμμές του δρόμου (ενν. διάβαση); Τα παιδιά μαθαίνουν με τον πιο βιωματικό, απλό και κατανοητό τρόπο να κινούνται σε ένα περιβάλλον μικρογραφίας της πραγματικής πόλης τόσο ως προσεκτικοί πεζοί όσο και ως μελλοντικοί συνειδητοί οδηγοί. Σε αυτό το μίνι οδικό δίκτυο, τα παιδιά μπορούν να έρθουν με το πατίνι, το ποδήλατο ή το αυτοκινητάκι τους και να απολαύσουν ατέλειωτες κούρσες, πάντα τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο για έναν γονιό να φορτώσει ένα ή δύο αυτοκινητάκια ή ποδήλατα στο αμάξι, ο Δήμος Γλυφάδας διαθέτει στα παιδιά 40 σύγχρονα ηλεκτρικά αμαξάκια, κάθε μάρκας: mercedes, bmw, κλπ, έχει για όλα τα γούστα…

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Γλυφάδα
© Zisimos Zizos

Εκτός από ελεύθερο fun time, στο πάρκο γίνονται δωρεάν 30λεπτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής που παρέχονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες από εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και γυμναστές σε παιδιά από 1,5 (Σουμάχερ από κούνια) έως 10 ετών – ανάλογα τη σωματοδομή τους. Αρχικά,  ενημερώνονται για κόμβους, διασταυρώσεις, φανάρια, διαβάσεις, σήματα. Έπειτα περιηγούνται στον χώρο ως πεζοί για να τα δουν από κοντά και τέλος περνούν στην πρακτική. Όσο διαρκεί το μάθημα, οι υπεύθυνοι εκεί περνούν επίτηδες από διαβάσεις για να μάθουν στους μελλοντικούς οδηγούς να αναπτύσσουν την αξία του αλληλοσεβασμού με τους πεζούς. Τα παιδιά μαθαίνουν από πρώτο χέρι πως όταν ο ένας σέβεται τον άλλον, όλα είναι πολύ καλύτερα.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Γλυφάδα

Για τους γονείς, υπάρχουν πολλά παγκάκια με τραπέζια, ιδανικά να πιουν το καφεδάκι τους και να περάσουν εξίσου ευχάριστα την ώρα τους. Μάλιστα, είναι τέτοιος ο αριθμός των τραπεζιών και είναι έτσι τοποθετημένα, ώστε να μη χάνουν τα παιδιά ποτέ από τα μάτια τους – γιατί όσο ασφαλές και αν είναι το μέρος, η αγωνία των γονιών σε έναν βαθμό παραμένει.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και για γονείς
© Zisimos Zizos

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής παρέχει δωρεάν μαθήματα σε όλα τα παιδιά (όχι μόνο σε δημότες ή οργανωμένα σε σχολεία). Λόγω της αυξημένης ζήτησης, τα μαθήματα κλείνονται ηλεκτρονικά με προκράτηση.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Γλυφάδας, Επαμεινώνδα-Ηφαίστου-Δημελά-Ποσειδώνος, 16674

Τηλ. Δήμου Γλυφάδας 2132025200

Ιστοσελίδα για κράτηση 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ