Tip of the day

Πού θα βρεις vegan αρνί στους Αμπελόκηπους;

Ένα 100% vegan παντοπωλείο τροφίμων και ποτών

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vegan Carousel
Vegan Carousel

Στο παντοπωλείο Vegan Carousel στους Αμπελόκηπους για 100% vegan τρόφιμα και ποτά

Δημιουργήθηκε στην πρώτη καραντίνα και άνοιξε κατάστημα στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Μετά από λίγους μήνες ήρθε και το eshop. Σήμερα, μετά από 3 χρόνια ωστόσο, το eshop δεν λειτουργεί καθώς η ιδιοκτήτρια αποφάσισε να μετακομίσει το φυσικό κατάστημα σε πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση. «Στους Αμπελόκηπους άνοιξα πριν ένα μήνα, οπότε το κατάστημα γεμίζει πάλι με παλιούς και νέους κωδικούς και θα ανανεώνεται συχνά με ό,τι καινούργιο υπάρχει στην vegan διατροφή. Οι τιμές των προϊόντων φροντίζω να είναι χαμηλές από σεβασμό στον καταναλωτή ή είναι ίδιες με τις τιμές του εξωτερικού, παρόλο που το ΦΠΑ είναι υψηλότερο στην Ελλάδα» μας λέει. 

Στο Vegan Carousel θα βρεις τρόφιμα ραφιού, ψυγείου και κατάψυξης όπως: εναλλακτικά κρέατος, vegan κοτόπουλο, vegan αρνί, vegan μοσχάρι, vegan πάπια, κιμά σόγιας, αρακά, ηλιόσπορου, Seitan, tofu, jackfruit, λουκάνικα, μπιφτέκια, vegan κεφτέδες, vegan chorizo γλυκιάς κολοκύθας από την Ισπανία, εναλλακτικά θαλασσινών (vegan τόνος,  vegan καλαμαράκια, vegan γαρίδες, vegan φιλέτα ψαριού, vegan sashimi σολομού και τόνου, vegan χταπόδι), εναλλακτικά αυγού (vegan αυγό μάτι, vegan ομελέτα, aquafaba), αλλά και εναλλακτικά τυριού (παλαιωμένα από κάσιους με προβιοτικά σε πολλές γεύσεις,  όπως vegan Camembert, blue cheese, φέτες για τοστ, τριμμένο σε διάφορες γεύσεις). Επίσης, μπορεί να προμηθευτείς kimchi, sauerkraut, φυτικά ροφήματα με βιταμίνες, παγωτά χωρίς ζάχαρη, γλυκά σνακ χωρίς ζάχαρη, αλμυρά σνακ, vegan  γιαούρτι, vegan kefir,  αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη/γλυκαντικά, kombucha, vegan καρυκεύματα (με γεύση bacon, τυρί, κοτόπουλο, τόνο, θαλασσινά, λουκάνικο κ.ά.). Για τους pasta lovers υπάρχουν ζυμαρικά χωρίς σιτάρι/γλουτένη, vegan τορτελίνια, ζυμαρικά από κόντζακ. 

Κι ακόμη, μια μεγάλη ποικιλία από αλείμματα γλυκά και αλμυρά, διατροφική μαγιά (must για vegan μαγειρική), πίτσα, σφολιατάκια με τυρί, σφολιατάκια με λουκάνικο, έτοιμα γεύματα και σούπες, μαγιονέζα από Ολλανδία σε πολλές γεύσεις, σάλτσες καρμπονάρα και μπολονέζ, vegan μέλι, μελάσα, έτοιμα μείγματα για κέικ, vegan ζελατίνη, και vegan ζελεδάκια χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη. Υπάρχουν και προϊόντα προσωπικής περιποίησης όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σαπούνια χειροποίητα, αφρόλουτρα, κρέμες σώματος και mist μαλλιών-σώματος για να μην ξεμένεις ποτέ. Όλα τα προϊόντα τους είτε φέρουν το σήμα της vegan society, είτε οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν είναι vegan καθώς δεν χρησιμοποιούν ζωικά συστατικά ή δεν κάνουν πειράματα σε ζώα (cruelty free).

Το Vegan Carousel δημιουργήθηκε από την επιθυμία να υπάρχουν ποιοτικές, υγιεινές και γρήγορες επιλογές για καθημερινά γεύματα χωρίς να στερείται η απόλαυση – με σεβασμό στον άνθρωπο, στα ζώα και στο περιβάλλον. Το παντοπωλείο είναι για όλους, βίγκαν και μη. 

Σοφίας Σλήμαν 6, Αμπελόκηποι, Αθήνα(κοντά στο μετρό Πανόρμου)
Το ωράριο είναι 16:30-21:30 καθημερινές και 11:00-15:00 το Σάββατο 
*Διανομή και μέσω της Wolt.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ