Tip of the day

Πού θα βρεις το καλύτερο καραόκε μπαρ της Αθήνας;

Όσο έχεις (ή δεν έχεις) φωνή, να μας τραγουδάς!

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ghost House Karaoke bar
© Ghost House Karaoke

Ghost House Karaoke: το μπαρ που θα πιεις και θα πεις και ένα τραγουδι

Είσαι από αυτούς που τραγουδούν στο ντους στη διαπασών και βγάζουν εκεί την τρέλα που κουβαλούν; Έχεις φωνή, αλλά σε έκοψαν στο αγαπημένο σου talent show ή (...πιο πιθανό σενάριο) ντρέπεσαι να πας; Σε περνούν για ψώνιο ή/και μήπως είσαι φαλτσοσφυρίχτρα; Στην τελική θέλεις να διασκεδάσεις διαφορετικά, αλλά δεν βρίσκεις τόπο και τρόπο; Και τα δύο, θα τα βρεις στο Ghost House Karaoke στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Ghost House Karaoke bar
© Ghost House Karaoke

Εμπνευσμένο από το πρώτο karaoke reality στην Ελλάδα, το “Bar”,  αυτός ο χώρος βγάζει την 90ίλα και τα early 00s που ακόμη και αν δε ζήσαμε, αγαπήσαμε. Άλλωστε in trash, we trust. Εδώ και 20 χρόνια, έχει γίνει το σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να πιούν, αλλά να πουν και ένα τραγούδι. Βέβαια, όπως μου αναφέρει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, κανείς δε μένει στο ένα. «Τρως» την πρώτη κρυάδα στο stage, και μετά το μικρόβιο του περφόρμερ έχει εισχωρήσει για τα καλά μέσα σου.

Ghost House Karaoke bar
©Ghost House Karaoke

Η διαδικασία έχει ως εξής: Οι δύο VJs του μαγαζιού, Δημήτρης και Μάνος, έχουν μια λίστα από άπειρα τραγούδια -χρόνο να 'χεις να διαλέγεις- και φυσικά από όλα τα στιλ μουσικής. Περνάς από το μέταλλο στο βουκολικό σε μόλις 2,5 λεπτά! Σηκώνεσαι να τραγουδήσεις το "Stayin’ Alive" των Bee Gees, συνεχίζεις με το «Φαινόμενο» του Καρρά και καταλήγεις με το «Θες να κάνουμε σχέση;» του Χριστοφόρου. Το πιο περίεργο είναι ότι κάπως μαγικά, ενώ μεταπηδάς από disco party των γονιών σου, σε «Καψούρα fm» ή pub στην Αγγλία, η μουσική σε συνεπαίρνει -δε μπορώ να πω το ίδιο για τις φωνές- και ζεις ένα ατέλειωτο και μάλιστα σούπερ πετυχημένο πάρτι. Ακούς ένα τραγούδι και δεν ξέρεις τι να περιμένεις μετά και αυτό από μόνο του έχει τη χάρη του. Όσο για το αν θα ξεχάσεις τα λόγια, πρώτον δεν έγινε και τίποτα, δεύτερον υπάρχει οθόνη που αναγράφονται οι στίχοι.

Ghost House Karaoke bar
© Ghost House Karaoke

Το Ghost House Karaoke είναι τόσο φιλικός χώρος, που δεν αποκλείεται να πας με μια παρέα και να φύγεις με μια άλλη. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει τους θαμώνες του, όμως κάθε βδομάδα νέα πρόσωπα και φωνές κάνουν την guest star εμφάνισή τους. Όλοι έχουν ένα κοινό: το θάρρος -και θράσος- να ανέβουν στην πίστα και να τα δώσουν όλα. Εκεί, δε φοβάσαι να εκτεθείς, να τσαλακωθείς και να βγάλεις τον πιο ακομπλεξάριστο εαυτό σου. Και έτσι πάντα γίνεται ένα show. Φυσικά, υπάρχουν άτομα με καλή φωνή που προτιμούν το μαγαζί για πρόβα και επαφή με το κοινό, αλλά οι περισσότεροι ανήκουν στην κατηγορία «Από φωνή; Κορμάρα!». (Θυμάσαι τον Jude Law, όταν στο μακρινό 2012, τραγούδησε το Johnny Goode σε καραόκε μπαρ;) Αν δεν έχεις ούτε κορμάρα, μη σκας, είσαι μια κατηγορία από μόνος σου.

Ghost House Karaoke bar
© Ghost House Karaoke

O χώρος ενδείκνυται τόσο για μια fun βραδιά με τα φιλαράκια σου, όσο για εταιρικό team building event, αλλά και ένα πριβέ πάρτι για τα γενέθλια σου ή όποια άλλη χαρούμενη περίσταση.

Οι τιμές είναι σταθερές και καλές όλα αυτά τα χρόνια. 5€ γενική είσοδος με μπίρα ή κρασί, 8€ με ένα ποτό ή δυο μπίρες ή δύο κρασιά και 10€ με τα αντίστοιχα ποτά, αν κάνεις κράτηση τραπεζιού. Για να κλείσεις όλο το χώρο για πάρτι, επικοινώνησε απευθείας με το μπαρ.  

Λεπενιώτου 17, ΑΘήνα, 105 54

694 555 7130

Πέμπτη: 9 μ.μ.- 2:30 π.μ., Παρασκευή και Σάββατο: 9:30 μ.μ.- 4:30 π.μ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ