Θεματα

6 all day στέκια σε 3 γειτονιές για early drinks μετά το γραφείο

Πού να πας για ποτό με τους συναδέλφους μετά τη δουλειά

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hippy3athens
@hippy3athens

Στην Κυψέλη, το Παγκράτι και στου Ψυρρή έχει τα πιο ωραία μπαράκια για ποτό και χαλάρωση.

Αν είσαι ένας από αυτούς που έχουν κάνει φίλους στο γραφείο -γιατί κι αυτό δεν είναι πια τόσο σίγουρο-, σου έχουμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας all-day μαγαζιά που θα λατρέψεις και θα θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Μιλάμε για περιοχές του κέντρου εύκολα προσβάσιμες, ίσως με λίγο θέμα στο parking αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σε αυτή τη ζωή! Κυψέλη, Παγκράτι και Ψυρρή είναι τρεις γειτονιές με έντονο χαρακτήρα και vibes και έχουν ωραία στέκια, ιδανικά για να χαλαρώσεις από τη δουλειά, αφήνοντας στην άκρη το κινητό και την κούραση μιας δύσκολης ημέρας.

Κυψέλη

It's a Βίλατζ
Αν δεν είναι χωριό η Κυψέλη τότε ποια γειτονιά είναι; Και αν δεν έχεις ένα στέκι στο χωριό που να τους ξέρεις όλους τότε ποιος είσαι εσύ; Με δυο λόγια το It’s a Village είναι για πολλούς –πάρα πολλούς-, η επιτομή της παρεΐστικης εξόδου, ένα νεανικό στέκι που βγάζει τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, έχει υπέροχο φαγητό και πολύ ωραίες μουσικές, φτιάχνει τέλεια ποτά και σε βάζει με τη μία σε ένα αβίαστα χαλαρό κλίμα.
Πλατεία Αγίου Γεωργίου 9, 2108220222

its_a_vilatz
© Θανάσης Καραντζάς

Έπρεπε
Είναι από την ώρα που άνοιξε το πιο χοτ μπαρ της Κυψέλης. Αν λοιπόν μετά τη δουλειά θες να χαλαρώσεις και να μπεις με τη μια σε ατμόσφαιρα πάρτι ή απλά θέλεις ένα γρήγορο ποτάκι με ωραίο κόσμο γύρω σου και ύστερα που θα πεινάσεις να μπορείς να τσιμπήσεις και κάτι νόστιμο, τότε σίγουρα «θα έπρεπε» να έρθεις σε αυτή τη μικρή μπάρα στον πεζόδρομο.
Αγίας Ζώνης 1,
2108644910

eprepe

Ψυρρή

Το Λοκάλι
Ένα από τα πιο αγαπημένα αθηναϊκά hotspot με νόστιμα bites, και parking ακριβώς απέξω, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες, με μια γιορτινή αυλή με πολύχρωμα λαμπάκια που σου φτιάχνει αμέσως τα κέφια, αλλά και μια γουστόζικη ταράτσα για να χαζεύεις το αθηναϊκό αστικό τοπίο από ψηλά. Αρκετά ζωηρό, με ωραία ποτά και πολλά πιάτα για την ώρα της λιγούρας.
Σαρρή 44, 6906103005

lokali_bar

Minu:
Λέμε τώρα πως είσαι από τους εργασιομανείς που δεν θέλουν με τίποτα να πάει πίσω η δουλειά… Εδώ λοιπόν μπορείς να έρθεις από πιο νωρίς για να κάνεις μέσα σε ανθισμένο και καταπράσινο περιβάλλον το working sessionσου, και όταν η παραγωγικότητα βαρέσει κόκκινο, να ξαποστάσεις με ένα κρασάκι μέσα σε αυτή την καλαίσθητη ζούγκλα. Και οι άλλοι έρχονται όπου να ‘ναι από το γραφείο... Φεύγοντας αγοράστε κάποιο από τα όμορφα φυτά, τα αντικείμενα ή τις ωραίες εκδόσεις για το design και την αρχιτεκτονική, όλα είναι προς πώληση.
Σαρρή 50, 2103232022

minu
@minu.athens

Παγκράτι

Tres Sorelle
Ιταλικές «εύκολες» γεύσεις, δηλαδή σαλάτες, πίτσες και λίγες πάστες, αλλά και εξαιρετικά κοκτέιλ σε αυτό το χαλαρό, όμορφο και εντελώς «της γειτονιάς» bistro που όποια ώρα της ημέρας κι αν περάσεις θα το δεις γεμάτο κόσμο. Με πολύ ωραίο και αβανταδόρικο «πορτοκαλί» φωτισμό που τα κάνει να φαίνονται όλα ωραία, με ωραία κρασιά και ρομαντική «ιταλιάνικη» ατμόσφαιρα, με νόστιμες φάτσες τριγύρω, θα πας για ένα «γρήγορο» αλλά δεν θα ξεκολλήσεις παρά αργά το βράδυ.
Αρχελάου 19, 2114072172

tre_sorelle

Hippy3
Ίσως τα λόγια είναι περιττά, γιατί πλέον μέχρι και η …γιαγιά μου ξέρει την ύπαρξη του πιο πολυσύχναστου μπαρ στην περιοχή «Παγκράτι» και πέριξ. Τα σαββατοκύριακα βουλιάζει κυριολεκτικά, αλλά μάλλον είναι η πιο σίγουρη λύση για ένα ποτό μετά τη δουλειά καθώς πάντα έχει ωραίο vibe, μουσική και κόσμο. Αν βρεις ένα τραπεζάκι στην πλατεία που είναι πιο ήσυχα να το προτιμήσεις, είναι κρίμα να λέτε τα κουτσομπολιά του γραφείου και να σας ακούμε όλοι...
Σπύρου Μερκούρη 22 Α, 2107251154

hippy3athens
@hippy3athens

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ