Tip of the day

Πού θα γευτείς την πιο νόστιμη κακαβιά της Αθήνας

Τύφλα να ‘χουν και οι γιαγιάδες και οι ψαράδες

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ls

Στο Λινού- Σουμπάσης και Σία παίρνουν νόμπελ στην ψαρόσουπα

Λινού Σουμπάσης και Σία κάτω στου Ψυρρή. Το όνομά του μικρού και πολύ καλού εστιατορίου ίσως δυσκολευτείς να το θυμηθείς και να το επαναλάβεις, όμως αυτό του το πιάτο δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Είναι οριακά εθιστικό. Και αυτό το δηλώνω αφού πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι διακοπών να δοκιμάζω διαφορετικές εκδοχές κακαβιάς, αλλά μάταια. Έτσι κι αλλιώς ελληνικό νησί και ψάρι δεν πάνε απαραίτητα μαζί, όμως ακόμα και στα πιο φημισμένα γαστρονομικά διαμάντια του Αιγαίου που ψάχτηκα… τζίφος. Μπορεί επίσης να θεωρείς ότι οι γιαγιάδες έχουν master στην ψαρόσουπα, ή/και πως οι ψαράδες κατέχουν τα κρυφά μυστικά της επιτυχίας της, όμως εδώ μιλάμε για ψαρόσουπα που μπορεί άνετα να κονταροχτυπηθεί ακόμα και με την αγαπημένη μου αστακομακαρονάδα.

Εδώ, θα βάλω στο τραπέζι και άλλα δύο ερωτήματα. Είναι η ψαρόσουπα κυρίως; Και έχει ρύζι ή όχι; Ναι και όχι αντίστοιχα, ή τουλάχιστον αυτές τις απαντήσεις δίνει το εστιατόριο Λινού Σουμπάσης και Σία, και εσύ –σε συμβουλεύω- να τους πιστέψεις.

ls

Η κακαβιά τους γίνεται πάντα με ψάρι ημέρας, είναι μια παχύρευστη και μυρωδάτη σούπα, όχι βελουτέ αλλά ούτε διάφανη, σε ένα χρυσαφοπορτοκαλί χρώμα, με φιλέτο ψάρι, καρότα και πατάτες σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Θα μου πεις που είναι το ιδιαίτερο; Ούτε εγώ ξέρω τι μαγικό φίλτρο ρίχνουν στο καζάνι, αλλά η υφή και η γεύση της απλά δεν περιγράφονται! Άσε που το ένα πιάτο είναι κανονικότατη διπλή μερίδα, και μπορείς να μοιραστείς αυτό το έπος με το άλλο σου μισό και να μείνετε και οι δύο χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Αν δεν είναι αυτό πράξη αγάπης, τι είναι;

ls

Σε αυτό το ωραίο, μοντέρνο και αγαπημένο μας εστιατόριο, τα έχουν προβλέψει όλα. Από τα κεριά που είναι το σήμα κατατεθέν τους (από πάνω τους «συστεγάζεται» η επιχείρηση των κεριών τα οποία και μπορείς επιτόπου να αγοράσεις), έως το ολόφρεσκο ζυμωτό ψωμάκι που φέρνουν για κουβέρ (και ναι μπορείς να το βουτήξεις στην ψαρόσουπα για να γλείψεις το πιάτο όπως του πρέπει). Το μενού απλό και πεντανόστιμο, από τον Αυστριακο-Θεσσαλονικιό Λουκά Μάιλερ, συνεχώς αλλάζει, αλλά η κακαβιά λόγω σουξέ πάντα μένει!

Μελανθίου 2, Ψυρρή, 2103220300

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ