Tip of the day

Πού θα βρεις το περιβόητο τσουρεκόνε

Εκεί που το τσουρέκι συνάντησε το panettone και μας ξετρέλανε με τη γεύση του

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
shake_n_bake
© Κατερίνα Σιδεράκη

Όλοι στο Shake n Bake στο Παγκράτι, για το διάσημο τσουρεκόνε του

Στο άκουσμα της λέξης panettone μας έρχονται στο μυαλό τα Χριστούγεννα, στο άκουσμα της λέξης τσουρέκι το Πάσχα, στο άκουσμα της λέξης «τσουρεκόνε»Ναι είναι αυτό που φαντάζεσαι, κάποιος πάντρεψε τα αγαπημένα μας γλυκά και το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό!
Σε μορφή cinnamon rolls, με γεύση cheesecake, banoffee, lemon pie, με merenda, με μαρμελάδες και γενικότερα με ότι μπορείς να φανταστείς, φτιάχνονται αυτές οι γλυκές δημιουργίες, έχουν σχήμα panettone και ζύμη τσουρεκιού, κι εσύ απλά γλείφεις τα δάχτυλά σου! Όλα αυτά στο Shake 'n Bake, ένα μικρό καφέ-ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι, που άνοιξε πριν τρισήμισι μήνες με στόχο την πραγμάτωση αυτής ακριβώς της πρωτότυπης ιδέας -νοστιμιάς. Πάντως, και για τους μη λάτρεις του γλυκού, υπάρχουν και αλμυρές επιλογές, με τσένταρ και μπέικον ή mozzarella με ντομάτα και βασιλικό. 

Το εργαστήριο παρασκευής παραλλαγών του τσουρεκιού, ανήκει στην Βίκυ Πάλλιου που είναι γραφίστρια, ή, για να το θέσω πια πιο σωστά, ανερχόμενη pastry chef, που ήθελε να κάνει το πάθος της για την ζαχαροπλαστική πραγματικότητα. Στο μυαλό της η ιδέα ήταν ξεκάθαρη, μια και από πάντα την γοήτευαν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, για αυτό και την ίδια γραμμή πλεύσης κράτησε και στο μαγαζί της, στο οποίο πέραν των περιβόητων τσουρεκόνε, προσφέρει ιδαίτερα σάντουιτς, χωριάτικες πίτες, μπάρες, όλα ελληνικής προέλευσης, ακόμα και ο καφές! Όταν τη ρωτήσαμε πως της ήρθε η ιδέα για κάτι τόσο μοναδικό, μας απάντησε ότι ήθελε να κάνει κάτι πρωτότυπο -αλλά πάνω στις αγαπημένες γεύσεις της-, και πολύ προσεγμένο, οπότε ένα πιο γευστικό τσουρέκι ήταν η τέλεια ιδέα. Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Παγκράτι και δεν θες να τρως τα γλυκά αυτά μόνο στις γιορτές αλλά όλο το χρόνο, και φυσικά σε υπεργευστικές παραλλαγές, το Shake 'n Bake θα γίνει για σένα ο απόλυτος προορισμός!

shake_n_bake_2
shake_n_bake_4

shake_n_bake_3

Διεύθυνση: Ερατοσθένους 11, Παγκράτι, 2110011256

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ