Tip of the day

Το καλύτερο οικονομικό σούσι στους Αμπελοκήπους

Για take away ή για «έξοδο φαγητού»

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shizen rituals

Το σούσι τσούζει μια και τα υλικά του είναι ακριβά αλλά στο Shizen rituals το βρήκαμε και νόστιμο και προσιτό

Οι δύο λέξεις στο όνομα του “Shizen rituals” σημαίνουν «φυσικότητα» και «τελετουργίες» οπότε όλο μαζί υποθέτω είναι «φυσικές τελετουργίες» γιατί «τελετουργίες φυσικότητας» λίγο κλωτσάει στα Ελληνικά. Είναι ένα απλό, ήρεμο μαγαζί που παραπέμπει σε Ζεν έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον (το Ζεν: γαλήνιο, ήρεμο, κεντραρισμένο. Και άλλα πράγματα χωράνε στην έννοια του Ζεν, αλλά αυτά μας ενδιαφέρουν τώρα). Έχει λίγα τραπέζια, λευκά-μπεζ χρώματα, ασκητικό ύφος, και δουλεύει πολύ με take away από τις γύρω περιοχές. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και βλέπεις τα παλικάρια να ετοιμάζουν σούσι ασταμάτητα, ενώ άλλα παλικάρια έρχονται με το μηχανάκι και παίρνουν τις σακουλίτσες με τις παραγγελίες.

Το σούσι στο Shizen rituals είναι απλό και καλό, με τιμές που για σούσι είναι μια χαρά: το Salmon nigiri είναι 2 κομμάτια προς 3,5 ευρώ, τα California rolls 6 κομμάτια προς 9.50, το Chicken Katsu καυτερό και ζεστό (ρολό) 6,50 ευ, το πολύ καλό Dragon roll, 8 κομμάτια προς 9,70, και τα spicy edamame φασόλια, 4.50… πήρατε μια ιδέα από τιμές, δεν χρειάζεται να κατεβάσω ολόκληρο το μενού. Αυτά φάγαμε, και ήταν όλα νόστιμα, σερβιρισμένα απλά – επιμένω στο «απλά» γιατί το σούσι έχει συνδυαστεί με κάτι πολύ κομπλικέ και μερικές φορές δήθεν, που το βαριέσαι σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας, θέλεις ένα πιάτο, ξυλάκια, άντε κι ένα πιρούνι αν δεν φοβάσαι μη βγάλεις κανα μάτι με τα τσοπστικς.

Για επιδόρπιο μας έφεραν αυτά τα ωραία μαστιχωτά μπαλάκια που λέγονται «μότσι» και προσωπικά δεν κόβομαι αλλά αρέσουν στα παιδιά, φτιάχνονται με ρύζι και πράσινο τσάι και μπράβο τους. Κι ενώ το μαγαζί σκίζει στις παραγγελίες για το σπίτι, είναι ευχάριστο, φωτεινό και άνετο, για να φας επιτόπου – ένα ωραίο σουσο-γεύμα, με καλές τιμές και ευγενικό σέρβις.  

«Shizen rituals», Λουίζης Ριανκούρ 75, Αμπελόκηποι, 2106993044

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ