Tip of the day

Πού θα βρεις τον δημόσιο βοτανόκηπο του Αλίμου

Αφιερωμένος αποκλειστικά στα μεσογειακά και ελληνικά βότανα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις τον δημόσιο βοτανόκηπο του Αλίμου

Ένα πρώην χέρσο κομμάτι γης στον Άλιμο μεταμορφώθηκε σε βοτανόκηπο με φυτά της ελληνικής χλωρίδας και της Μεσογείου

Υπάρχουν αρκετές δημόσιες γωνιές της Αθήνας, αναξιοποίητοι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μικρούς πράσινους παραδείσους οι οποίοι θα ανανέωναν την όψη της πόλης από κάθε άποψη. Σε αυτό συμφώνησαν από κοινού αρκετοί δήμοι της Αττικής και πλέον συναντάμε συχνά μικρά πάρκα, τα λεγόμενα πάρκα τσέπης. Τα οικόπεδα αυτά δεντροφυτεύονται, γίνονται οι κατάλληλες εργασίες οδοποιίας γύρω τους και κάπως έτσι με την συμβολή γεωπόνων και αρχιτεκτόνων τοπίου, δημιουργούνται μικρά οικοσυστήματα. Ένα από αυτά είναι το ολοκαίνουργιο πάρκο-βοτανόκηπος που δημιουργήθηκε στον Άλιμο, στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Επτανήσου-Ελύτη-Καρυωτάκη.

Πού θα βρεις τον δημόσιο βοτανόκηπο του Αλίμου

Πρόκειται για ένα πρώην χέρσο και παραμελημένο σημείο για το οποίο χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα, να προετοιμαστεί το έδαφος και να περαστούν τα δίκτυα άρδευσης, ενώ μόνον οι φυτεύσεις των χιλιάδων ριζών χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε τους ανθρώπους που εργάστηκαν σε αυτό και πραγματοποίησαν το όραμά τους για έναν υπέροχο κήπο με πολύ πράσινο, που μεγαλώνοντας θα δίνει διαρκώς πολλά και διαφορετικά χρώματα και αρώματα στην γειτονιά, με τους κάτοικους να το καμαρώνουν σαν στολίδι.

Αυτή λοιπόν η λιλιπούτεια μεν αλλά πολύ όμορφη όαση πρασίνου είναι πλήρης από αρωματικά φυτά και οπωροφόρα δέντρα. Φυτεύτηκαν για παράδειγμα συνολικά 2.250 ρίζες αρωματικών βοτάνων, ανάμεσά τους μέντα, δυόσμος, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι αλλά και 15 καρποφόρα δένδρα όπως ροδιά, βερικοκιά, κορομηλιά, μουσμουλιά, συκιά κ.ά.

Πού θα βρεις τον δημόσιο βοτανόκηπο του Αλίμου

Ο χώρος είναι ιδανικός και για σχολεία ή οικογένειες, που μπορούν να τον επισκέπτονται και να τον χαίρονται, καθώς τα παιδιά θα μαθαίνουν παράλληλα περισσότερες πληροφορίες για τα μυρωδικά και τα αρωματικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας και της Μεσογείου γενικότερα.

Από ό,τι μαθαίνουμε μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλες φυτεύσεις στην οδό Δωδεκανήσου και στη συνέχεια στην παραλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ