Tip of the day

Πού θα φας sushi dog με φύκι αντί για ψωμάκι;

Το hοt dog όπως δεν το έχεις ξαναδεί

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sushi Dog

Στο Μοngo Asian Food στο Metro Mall θα βρεις την ασιατική εκδοχή του hot dog

Πέρα από το κλασικό hot dog με το βραστό λουκάνικο μέσα στη λευκή μπαγκέτα, κέτσαπ-μαγιονέζα άντε και σαλάτα coleslaw, έχουμε δει διάφορες ασυνήθιστες εκδοχές του αγαπημένου μας street food. Όπως taco dog, δηλαδή λουκάνικο μέσα σε μεξικάνικο πιτάκι, nacho dog με γουακαμόλε και κρεμώδη σάλτσα cheddar, corn dog στο οποίο ολόκληρο το hot dog κάνει βουτιά σε κουρκούτι και μετά τηγανίζεται. Επίσης μαύρο hot dog από μπριός με άνθρακα, χορτοφαγικό από λουκάνικο φτιαγμένο από λαχανικά αλλά και στη γλυκιά του version όπου το λουκάνικο το αντικαθιστά μια μπανάνα και οι σος είναι μέλι, φυστικοβούτυρο ή σοκολάτα.

Sushi Dog

Πότε όμως δεν είχαμε ξανακούσει για hot dog σε στιλ σούσι. Ώσπου το πετύχαμε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μοngo Asian Food στο Metro Mall, ενώ μάθαμε πως κυκλοφορεί και στη Θεσσαλονίκη. Με μία σύντομη έρευνα στα social media του μαγαζιού ανακαλύψαμε πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα σούσι σάντουιτς με φύκια, ρύζι και διάφορες γεμίσεις. Θυμίζει το σούσι φυσικά λόγω των φυκιών που αντικαθιστούν το ψωμάκι, ωστόσο, στη γέμιση μπορεί να ποικίλει και να μην περιλαμβάνει μόνο ωμό σολομό ή τόνο.

Sushi Dog

Στις επιλογές του μενού μπορείς να βρεις sushi dog με γαρίδα tempura και σος μελιού, που πρόκειται για ολόκληρο ρολό maki με γαρίδα tempura, κόκκινη πιπεριά, μαρούλι και baby corn. Κι ακόμη, sushi dog με σολομό και σος Philadelphia με το …μακρινάρι ρολό maki να περιλαμβάνει ψημένο σολομό, κόκκινη πιπεριά, μαρούλι και baby corn, το συγκεκριμένο μπορείς να το δοκιμάσεις και με σουρίμι καβούρι αντί για σολομό. Αν από την άλλη δεν θες καθόλου θαλασσινά το sushi dog σου θα το πάρεις με κοτόπουλο πανέ, κόκκινη πιπεριά, μαρούλι, baby corn και sweet chili sauce.

Δεν τα έχουμε δοκιμάσει, αλλά η αλήθεια είναι πως φαίνονται λαχταριστά και σίγουρα με πολύ λιγότερες θερμίδες από τα hot dogs της καντίνας.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος, 210 9767049

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ