Tip of the day

Πού θα βρεις πεντανόστιμο σάντουιτς μέσα σε φοκάτσια

Μπορείς να βάλεις μέσα μέχρι σιγοψημένο μοσχαράκι

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Subbie sandwich

Στο Subbie δημιουργούν τα πιο πρωτότυπα και ποιοτικά σάντουιτς μέσα σε φρεσκοψημένη φοκάτσια

Πολλές φορές, είσαι έξω για δουλειές, πεινάς και δεν ξέρεις τι να φας, ακόμη και αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας (με τις χίλιες του προτάσεις…). Το σάντουιτς είναι από τις πιο ασφαλείς και αγαπημένες επιλογές όλων μας μόνο που τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε όπως θα θέλαμε. Είναι αρκετές οι φορές που βρίσκεσαι με ένα σάντουιτς στο χέρι που το ψωμί είναι μπαγιάτικο, τα αλλαντικά αδιάφορα και ο συνδυασμός των υλικών βαρετός. Ευτυχώς, αυτή την εμπειρία δεν την έζησα την ωραία εκείνη μέρα που δοκίμασα τα σάντουιτς του Subbie, του νέου street food κάτω στο Μοναστηράκι.

Περνούσα τυχαία μπροστά από το Subbie και το design του μου κίνησε την περιέργεια οπότε μπήκα να ανιχνεύσω περί τίνος πρόκειται. Μου έδειξαν το μενού και επέλεξα ένα σάντουιτς που αποδείχθηκε το πιο ωραίο σάντουιτς που έχω φάει ποτέ. Άκουγε στο όνομα Glamorous και είχε μέσα bresaola, κρέμα tartufo, κρέμα παρμεζάνας και ρόκα. Το κυριότερο; Ήταν το ψωμί που έκανε όλη τη διαφορά, και ήταν μια πεντανόστιμη, φρέσκια και καλοψημένη φοκάτσια! Το είδα να δημιουργείται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μου. Τα παιδιά έκοβαν τα αλλαντικά και έψηναν το ψωμί-φοκάτσια εκείνη την στιγμή. Η αίσθηση από την πρώτη μπουκιά μέχρι την τελευταία ήταν όντως μια premium εμπειρία, όπως λέει και το σλόγκαν του Subbie.

Προφανώς ξαναπήγα στο Subbie, και πήρα σε πακέτο την εκδοχή με το μοσχαράκι, το οποίο κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα και ήταν χορταστικό όσο ένα μεσημεριανό γεύμα, όμως στα «προσεχώς» έχω βάλει και τα “Mortadella Pistacchio”, το “ Meat the Caprese”, το “I Love Cyclades” που τα είδα και μου άνοιξαν την όρεξη. Μαθαίνω πως το κατάστημα φημίζεται και για τα Signature Cocktails του με την πρωτότυπη συσκευασία. Με όνομα που προέρχεται από τον συνδυασμό του δημοφιλούς submarine sandwich και της charcuterie, το Subbie αποδεικνύει ότι το σωστό το sandwich δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση αλλά θέλει τους μαστόρους του. Και εδώ, τους βρήκε!

The Maniac Sandwich

Αθηναΐδος 3, Αθήνα, 2103218371

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ