Tip of the day

Πού πουλάνε μεταχειρισμένα βιβλία με τα έσοδα να πηγαίνουν σε κακοποιημένες γυναίκες;

Ιδανικό spot και για χαλάρωση ανάμεσα σε πολλά φυτά και αμέτρητα βιβλία

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Book Garden

Το Book Garden είναι το βιβλιοπωλείο στο Κουκάκι, που δίνει ζωή στα παλιά βιβλία για φιλανθρωπικό σκοπό

Τα μεταχειρισμένα βιβλία είναι μια οικονομική και συγχρόνως βιώσιμη λύση. Η αλήθεια είναι όμως ότι συχνά τα προσπερνάω μια και για μένα το καινούργιο έχει πάντα τη χάρη του. Το Book Garden, το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο στο Κουκάκι με έπεισε να δω το θέμα λίγο διαφορετικά.

Ανακάλυψα το βιβλιοπωλείο στο TikTok σε ένα από τα βίντεο των χρηστών που προτείνουν μαγαζιά στην Αθήνα. Στην αρχή το πέρασα για ανθοπωλείο όμως όταν κατάλαβα το concept του αποφάσισα ότι θέλω να το επισκεφτώ. Όντως το κατάστημα εξωτερικά αλλά και εσωτερικά είναι καταπράσινο και λόγω της διακόσμησής του, αλλά και χάρη στα αμέτρητα φυτά που το διακοσμούν. Μπαίνοντας μέσα, συνάντησα τη Rosie Hooton, την ιδιοκτήτρια του Book Garden με την συνεργάτιδά της. Μου είπαν πως ο στόχος είναι να δίνουν ζωή στα παλιά βιβλία και στη συνέχεια να τα προσφέρουν σε άλλους ανθρώπους. Το έσοδα που προκύπτουν από την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων βιβλίων δωρίζονται σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της Αθήνας που βοηθούν κακοποιημένες γυναίκες.

Βιβλία στα ελληνικά, αλλά και ξενόγλωσσα, επικές ιστορίες αγάπης, βιογραφίες μέχρι και οδηγοί για κατασκευές και manga είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείς να βρεις στο Book Garden. Όλα είναι σε πολύ χαμηλές τιμές. Εκτός από βιβλία, στο κατάστημα μπορείς να αγοράσεις μάσκες, μολυβοθήκες, πορτοφολάκια, τσάντες και άλλα προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται από τα θύματα που περιθάλπει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Threads of Hope Hellas.

Στο δεύτερο όροφο το Book Garden έχει ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι και εκεί μπορείς να διαβάσεις, να δουλέψεις ή απλά να πιεις το τσαγάκι σου, το οποίο να σημειωθεί ότι είναι κερασμένο από το βιβλιοπωλείο. Το συναίσθημα ηρεμίας που νιώθω κάθε φορά που πηγαίνω στο Book Garden, δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Θα σας πρότεινα να περάσετε από εκεί και να το διαπιστώσετε μόνοι σας.

Book Garden

Δημητρακοπούλου 51, Κουκάκι, 6945735241, Δευτ.-Παρ.: 10:30 π.μ.-6:00 μ.μ.
Σάβ.: 10:30 π.μ.-4:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ