Tip of the day

Πού θα βρεις τους πιο νόστιμους γεμιστούς λουκουμάδες στο Χαλάνδρι;

Tραγανοί εξωτερικά, ζουμεροί και γεμιστοί στο εσωτερικό τους, ολοστρόγγυλοι, μπαμπάτσικοι

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Luku-matters

Luku-matters, το ολοκαίνουργιο λουκουματζίδικο στο Χαλάνδρι με τους απίθανους γεμιστούς λουκουμάδες

Ο χυλός τσιρτσιρίζει και η μυρωδιά του με «φωνάζει» από μακριά. Ο Ερρίκος γεμίζει τους λουκουμάδες με μπόλικη κρέμα φιστίκι (μέσα και έξω) τόσο που ξεχειλίζει και η καρδιά μου χτυπά δυνατά –είμαι μια γνήσια luku-lover που ανακαλύπτει μια νέα ένοχη απόλαυση-, στη συνέχεια προσθέτει το κανταΐφι και τέλος πασπαλίζει με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης – απλά μούρλια!

Luku-matters

«Luku-matters με θαυμαστικό, μια και όποιος τους δοκιμάσει καταλαβαίνει αμέσως ότι μετράνε» λένε με ένα στόμα, μια φωνή ο Ερρίκος Ταχιρλλάρι και ο Αλέξανδρος Γκίκας, ιδιοκτήτες του λουκουματζίδικου που εδώ και ένα μήνα που άνοιξε μας έχει κλέψει την καρδιά. Ο Ερρίκος που ασχολούνταν για χρόνια με το κομμάτι -και την επιστήμη θα πω εγώ- του λουκουμά και ο Αλέξανδρος, head chef αρκετών spots των νότιων προαστίων γνωρίστηκαν σε μια κουζίνα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν το new entry «Luku-matters». Σε ένα ολοκαίνουργιο industrial, μοντέρνο, λιτό χώρο στο Χαλάνδρι όπου κυριαρχεί το λευκό ξύλο και το τσιμεντί γκρι, και το βλέμμα σου κεντρίζει -μετά τους γεμιστούς λουκουμάδες φυσικά- και η neon επιγραφή «Luku-matters».

Luku-matters

Κάθε μια ώρα σχεδόν, πάντα με αγνά υλικά, δημιουργούνται ολόφρεσκοι γεμιστοί λουκουμάδες μπροστά στα μάτια σου. Λουκουμάδες με cheesecake, bueno, κρέμα βανίλια και άχνη ζάχαρη, φράουλα και σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους, με κρέμα μπουγάτσα, tiramisu, oreo, banoffee, πραλίνα φουντουκιού, κεράσι και σοκολάτα, cookies, αλλά και κλασικούς με μέλι. Αν πάλι είσαι του αλμυρού τρεις ιδιαίτερες επιλογές σε περιμένουν. Λουκουμάδες με Philadelphia και μπέικον, με cheddar και bacon, και λουκουμάδες με φέτα, σουσάμι και μέλι. Οι vegan και όχι μόνο θα βρουν γεμιστούς λουκουμάδες με λεμόνι, άχνη ζάχαρη ή μαύρη σοκολάτα σαν topping, με βατόμουρο άχνη ζάχαρη ή μαύρη σοκολάτα σαν topping αλλά και γεμιστούς με μαύρη σοκολάτα.

Ιnfo: Μπορείς να καθίσεις εκεί να δοκιμάσεις είτε να τους πάρεις take away.

Καθημερινά 08:00-00:00 και Σαββατοκύριακα 08:00-01:00

Luku-matters, Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, 2130472612

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ