Tip of the day

Τα καλύτερα μανιτάρια Shiitake από μικρό παραγωγό

Στην Κίνα τα ψάχναμε, στην Καλαμάτα τα βρήκαμε!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λάμπρος Καραγγελής στον πάγκο του στην Παλιά Αγορά της Καλαμάτας
Ο Λάμπρος Καραγγελής στον πάγκο του στην Παλιά Αγορά της Καλαμάτας

 Στην παλιά αγορά της Καλαμάτας ανακαλύψαμε τον Λάμπρο Καραγγελή που έχει πάθος με τα μανιτάρια τόσο που αποφάσισε να τα καλλιεργήσει

Είναι ο πρώτος Καλαματιανός που ασχολήθηκε επαγγελματικά με την καλλιέργεια μανιταριών δημιουργώντας τη Harma Foods, καλλιεργώντας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και νέες θεραπευτικές/φαρμακευτικές ποικιλίες μανιταριών.

Στον πάγκο του βρήκαμε μεταξύ άλλων φρέσκα Pleurotus Eryngyii (King Oyster) και το ασιατικό Shiitake, που η γεύση του είναι ως και 10 φορές πιο έντονη από εκείνη του απλού άσπρου μανιταριού αλλά και τα εποχιακά ναμέκο, πλευρώτους καθώς και αυτοφυή. Ο Λάμπρος, ευγενικός και πρόθυμος μας εξήγησε τα είδη, μας έδωσε συμβουλές για το πώς να τα διατηρήσουμε, να τα τηγανίσουμε, να τα μαγειρέψουμε ακόμα και για να τα κάνουμε γλυκό!

Τα μανιτάρια του Λάμπρου

Εκτός όμως από τα φρέσκα μανιτάρια η Harma Foods διαθέτει και ζυμαρικά (ταλιατέλες, βίδες, χυλοπίτες και κριθαράκι) με μανιτάρια Shiitake - ειδικά το κριθαράκι έχει κερδίσει και χρυσό αστέρι AFFA (Athens Fine Food Awards 2021). Επίσης έχει βαζάκια με τουρσί King Oyster, τουρσί Shiitake, γλυκό του κουταλιού Shiitake, Chutney Shiitake, μαρμελάδα Shiitake, αποξηραμένα Shiitake ολόκληρα ή σε φέτες και mix διαφόρων μανιταριών σε μεγάλη ποικιλία που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού.

Ζυμαρικά Shiitake της Harma Foods
Ζυμαρικά Shiitake της Harma Foods

Για την ιστορία τα μανιτάρια, εκτός από πεντανόστιμα, έχουν και ιατρική χρήση που χρονολογείται από το 100 μ.Χ. στην Κίνα. Θεωρούνται εξαιρετική τροφή καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πηγή πρωτεϊνών, πολλών βιταμινών, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό. Επειδή δε περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται σε ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες αλλά χωρίς τις βλαβερές τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη των δεύτερων. Φυσικά θεωρούνται ιδανικά για χορτοφάγους και vegan.

Επειδή ξέρουμε ότι σας ανοίξαμε την όρεξη μάθαμε ότι υπάρχει δυνατότητα για αποστολή των μη νωπών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε του μήνυμα ή πάρτε τηλέφωνο στο 6944893773.

Harma Foods, Ακοβίτικα Μεσσηνίας, lamkarangelis@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ