Tip of the day

H καλύτερη στάση για να ψωνίσεις αν έχεις παιδιά που πάνε στο Ωδείο

Αν στέλνετε το παιδί σας σε ωδείο, εδώ θα βρείτε όλα όσα σας ζητάει το ωδείο, και το παιδί σας

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσικά όργανα σε βιτρίνα στο κατάστημα Panas Music

Όργανα, βιβλία και αξεσουάρ μουσικής. Βρίσκεις τα πάντα στο Panas Music σε μια σκοτεινή στοά της Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Ενώ δεν έχω ντιπ καθόλου «αυτί» και δεν σκαμπάζω από νότες το απόλυτο τίποτα, και τα τρία παιδιά μου σε κάποια φάση της ζωής τους πήγαιναν σε ωδεία. Χρειαστήκαμε και χρειαζόμαστε κατά καιρούς μετρονόμο, υποπόδιο, αναλόγιο, χορδές, πένες, ρετσίνι, χορδιστήρι, διαπασών και ένα σωρό εξειδικευμένα βιβλία μουσικής – το μόνο πράγμα που δεν προέκυψε μέχρι στιγμής είναι η μπαγκέτα διεύθυνσης ορχήστρας. Την οποίαν βρίσκεις όμως, αν το παιδί σου δείχνει τάσεις να διευθύνει ορχήστρες, στον «Panas Music» σε μια σκοτεινή στοά της Πανεπιστημίου.

Βιβλία και μουσικά όργανα σε βιτρίνα στο κατάστημα Panas Music

Να σας πω ότι το μαγαζί έχει τα πάντα; Το λέω, παρόλο που δεν είμαι μουσικός αυτοπροσώπως, μπορεί οι μουσικοί να ψωνίζουν τα σεπρεπέ τους και από άλλα μαγαζιά. Απλώς για έναν άνθρωπο που δεν ξεχωρίζει το καλό χορδιστήρι από το τσέτουλο, που δεν αρπάζει με τη μία τον Μπαχ από τον Σοπέν ούτε καν με τη δεύτερη, που δεν παίζει απολύτως κανένα μουσικό όργανο… ο «Panas Music» είναι ανακούφιση. Όλοι εκεί ξέρουν αυτά που δεν ξέρω, και προτείνουν το σωστό εργαλείο για τη σωστή δουλειά. Το μαγαζί είναι λίγο “Back to the future” ή καλύτερα “the past”, σαν τα παλιά βιβλιοπωλεία που ανθούσαν στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τα ΄90ς: ταπετσαρισμένο από σοβατεπί ως ταβάνι με ράφια που σχεδόν ακούγονται να βογγούν φορτωμένα βιβλία, με αυτήν την ελαφριά μυρωδιά βιβλιόφιλης σκόνης, που προέρχεται ή ίσως επικάθεται στο χαρτί όταν είναι δεμένο σε βιβλίο. Είναι ένα ειδικό είδος σκόνης, το έχω μελετήσει – δεν την βρίσκεις πουθενά την βιβλιόσκονη εκτός από τα βιβλιοπωλεία παλαιού τύπου, τις βιβλιοθήκες ακόμα παλαιότερου τύπου και τα σπίτια ανθρώπων που μια μέρα θα βρεθούν θαμμένοι κάτω από τα βιβλία τους…(Παρόλο που μοιράζω-χαρίζω βιβλία συνέχεια, μπαίνω κι εγώ σε αυτήν την κατηγορία – αν και, είμαι ελαφρύτερη περίπτωση από τον Γιάννη Μπασκόζο).

Πηγαίνω στο «Panas Music» δύο ή τρεις φορές το χρόνο, κρατώντας ένα χαρτάκι με τίτλο μουσικού βιβλίου, πχ J. Thompson Modern Course for the Piano Grade 1, δίνω το χαρτάκι σε μια πολύ εξυπηρετική κοπέλα που βρίσκει αμέσως το βιβλίο, χαζεύω λίγο, πληρώνω επίσης λίγο και φεύγω. Οι τιμές είναι καλύτερες από αυτές των σάιτ, το ψάχνουμε δηλαδή, δεν παίρνουμε γουρούνι στο σακί. Για αυτό το προτείνω το μαγαζί, ως ερασιτέχνης, ή μάλλον ως μαμά παιδιών με μουσικές αναζητήσεις.

 

Βιτρίνα του καταστήματος Panas Music

“Panas Music”, Παπαγρηγορίου-Νάκας,  Πανεπιστημίου 39, 2103221786, 2103251144, panasmusic.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ