Tip of the day

Το καλύτερο μέρος για να φτιάξεις το σπασμένο (και παλιό) φωτιστικό σου

Μια ακόμη καλή κριτική για την κυρία Ελένη και το κατάστημα της «Γυαλί και Φως»

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κατάστημα «Γυαλί και Φως» στην οδό Αθηνάς

Το κατάστημα Γυαλί και Φως στην οδό Αθηνάς διαθέτει όλες τις λύσεις σχετικά με τα φωτιστικά

Έχει περάσει καιρός από την εφιαλτική εκείνη νύχτα που έσπασα το παλιό πορτατίφ της γιαγιάς μου, όμως η απόγνωση εκείνης της στιγμής έχει μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου. Αρκετά νυσταγμένη εκείνο το βράδυ, σκόνταψα στο καλώδιο του πορτατίφ. Το αποτέλεσμα; Αυτό που εύχεσαι να μην συμβεί: το πορτατίφ έπεσε στο πάτωμα και έγινε χιλιάδες κομμάτια. Είχα στεναχωρηθεί, διότι όλοι μου έλεγαν πως μια τέτοια ζημιά δεν γίνεται να αποκατασταθεί. Τελικά η σωτήρια λύση εμφανίστηκε όταν έπεσα πάνω στην κυρία Ελένη, την ιδιοκτήτρια του «Γυαλί και Φως» στην οδό Αθηνάς.

Μπαίνοντας στο κατάστημα «Γυαλί και Φως» σχεδόν σοκάρεσαι από τα πόσα είδη, σχήματα και σχέδια γυαλιού βλέπει γύρω σου. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που τα προϊόντα είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο για να χωρέσουν στα ράφια. Στο «Γυαλί και Φως» βρήκα ανταλλακτικά γυαλιά για πολύφωτα, για λαμπατέρ, για ορθοστάτες από γυαλί, αλλά και αμπαζούρ.

Όμως, όλα όσα διαθέτει το «Γυαλί και Φως» δεν περιορίζονται εκεί. Η κυρία Ελένη και ο σύζυγός της έχουν ένα εργαστήριο, στο οποίο φτιάχνουν φυσητό γυαλί, καθώς και όλα τα παλιά καλούπια που θεωρητικά δεν κατασκευάζονται πια. Με άλλα λόγια, μπορούν να υλοποιήσουν κάθε είδους ειδική κατασκευή. Δεν έχει υπάρξει ιδέα που δεν έγινε πραγματικότητα στο «Γυαλί και Φως», ούτε σπασμένο φωτιστικό που δεν επιδιορθώθηκε. Αυτό οφείλεται στη μακρόχρονη εμπειρία των δύο ιδιοκτητών, που ουσιαστικά είναι η τρίτη γενιά της επιχείρησης. Αξίζει να σας πω και για τις εξαιρετικές κριτικές που δέχεται η κυρία Ελένη στο internet, στις οποίες επαινείται για την εξυπηρετικότητά της, την ευγένεια και το χαμόγελό της. Αυτό το διαπίστωσα και εγώ την μέρα που βρισκόμουν σε απόγνωση με το σπασμένο μου λαμπατέρ στα χέρια.

Όταν άνοιξε το «Γυαλί και Φως» στην Αθήνα αρχική ιδέα, ήταν να δημιουργηθεί ένα supermarket γυαλιών εγώ σας διαβεβαιώ ότι αν το επισκεφτείτε θα περάσετε πολύ καλύτερα απ’ ότι σε ένα τυπικό supermarket.

Γυαλί και Φως, Μοναστηράκι, Αθηνάς 29, 2114057492 - Πειραιάς, Καραολή & Δημητρίου 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ