Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χορος

«4 + ένα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«4 + ένα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Φωτογράφιση: Γιάννης Στεφανίδης, Λήδα Τουλουμάκου

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα, «4 + ένα». Η χορογράφος, μετά την παρουσίαση του Loom στο υποσκήνιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2022 με την ομάδα της  GesamtAtelier, μας μεταφέρει στον κόσμο του «4 + ένα».

Συνεχίζοντας τη διεπιστημονική της έρευνα, σε συνεργασία με τη Δρ. Μαρία Καρόγλου και με καλλιτεχνικό συνεργάτη τον Αργύρη Αγγελή, αυτή τη φορά μάς συστήνει ένα εργαστήριο σωμάτων, μία συνάρτηση χορού και επιστήμης, όπου τα στοιχεία της φύσης καταλαμβάνουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

«4 + ένα». Τα στοιχεία της φύσης συνδιαλέγονται ως παλλόμενα σώματα επί σκηνής, συνθέτοντας ένα χορό θέσεων και αντιθέσεων, μέσω μιας ενορχηστρωμένης αρχέγονης τελετουργίας. Τα σώματα δονούνται είτε σαν τα μόρια της ύλης σε μεγέθυνση είτε κινούνται σαν ρευστά υπό την επίδραση των φυσικών νόμων και φαινομένων. Ένα επί σκηνής ξεδίπλωμα της φύσης, της δημιουργίας και της καταστροφής της, μας κάνει να αναρωτηθούμε:

Ποια είναι τελικά η σχέση μας με τη φύση; Αφιερώνουμε τον χρόνο μας σε αυτή;

O χρόνος διαστέλλεται, ενώ 4 σώματα δονούνται πάνω στη γη που σείεται. Πλημμυρίζουν τη σκηνή πλέκοντας υδάτινες δίνες και αέρινους στροβίλους. Ατενίζουμε τη σταδιακή εξάπλωση μιας φλόγας μέχρι αυτή να μεταμορφωθεί σε μια πύρινη μάχη. Το κουαρτέτο μεταβαίνει στον ανεξερεύνητο Πλατωνικό αιθέρα. Το άρρητο αυτό στοιχείο, συνδετικός κρίκος των υπολοίπων, καταλαμβάνει τον ενδιάμεσο χώρο, προσκαλώντας μας σ’ ένα συμπαντικό κοσμικό χορό.

Σε ένα άχρονο περιβάλλον, που αλλάζει διαρκώς κλίμακα, τα κινούμενα σώματα, ο ήχος, οι εικαστικές βιντεοπροβολές και το φώς δηλώνουν πως κάθε διαίρεση και διάκριση ανάμεσα στα στοιχεία απαλείφεται στη δίνη μιας συλλογικής ενωτικής πράξης, φωνάζοντας ότι όλα είναι ΕΝΑ.

Η παράσταση «4 + ένα» είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της διεπιστημονικής συνεργασίας ανάμεσα στη φυσική, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το σύγχρονο χορό και τις καλές τέχνες, σκιαγραφώντας μία ερευνητική, πρωτοποριακή διαδρομή από το επιστημονικό εργαστήριο ως το τελικό παραστάσιμο υλικό, που θα βρει τον σκηνικό του χώρο στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.   

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Καρατέγου, Τάσος Νίκας, Εβίνη Παντελάκη, Θάνος Ραγκούσης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χορογραφία: Κυριακή Νασιούλα

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πειραιας Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32

2104143310, 2104143320

http://www.dithepi.gr

«4 + ένα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
«4 + ένα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
από 06/06/2024 έως 08/06/2024

κάθε μέρα 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διακεκριμένη Ζώνη: 18€ • ΜΕΙΩΜΕΝΟ* & ΟΜΑΔΙΚΟ** 15€, Α ΖΩΝΗ: 15€ • ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€ • ΟΜΑΔΙΚΟ 12€, Β ΖΩΝΗ: 12€ • ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€ • ΟΜΑΔΙΚΟ 10€