Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Αγρυπνία» στο Θέατρο Συγγρού 33

Διάρκεια: 80'
«Αγρυπνία» στο Θέατρο Συγγρού 33
© Panos Giannakopoulos

Η «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα δώρα της νύχτας», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, κάνει πρεμιέρα στις 28 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Συγγρού 33 (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρου 33). 

Πριν από κάποια χρόνια, όταν ήταν έφηβος, ο Λίνος έπιασε στο βλέμμα του το βλέμμα ενός άλλου νεαρού άντρα. Πριν προλάβει να αναλάβει την ευθύνη της ηδονής αυτού του βλέμματος, ο άντρας εκείνος εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον Λίνο να τον αναζητά συνεχώς, πότε εκεί που βρίσκονται οι θεοί και πότε εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι. Είτε στην αθωότητα, είτε στον απολαυστικό εκμαυλισμό της. Από τη μια μεριά, ο Λίνος αφήνεται στις απολαύσεις που του προσφέρονται στο Master Tower, το κέντρο των επίγειων ηδονών, για να βρει τον άγνωστο. Από την άλλη μεριά, ο δογματικός πατέρας του, ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί τον γιο του παρά μόνο ως άμεμπτο, ξενυχτάει επειδή πενθεί τον γιο του σαν νεκρό, ελπίζοντας πως θα μπορέσει με την πίστη του να τον αναστήσει μακριά από τις επιθυμίες που τον παρασέρνουν.

Ο καθένας μέσα από τη δική του αγρύπνια, λοιπόν, θα φέρει κοντά τη μητέρα του Λίνου, τη Δροσούλα, τον ακαταπόνητο ιδιοκτήτη του Master Tower, τον Αυγουστίνο, και την γυναίκα που μπορεί να γεννήσει το παιδί του Λίνου, την Ντέα. Όταν όμως συναντηθούν αυτοί οι ήρωες, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φέρουν ξανά τον νεαρό άντρα μπροστά στον Λίνο. Οι δυο τους, ούτε μόνο θεοί αλλά ούτε και άνθρωποι μόνο, θα αναγκάσουν τους πάντες να αποφασίσουν με ποιους θα ζήσουν και με ποιους θα πεθάνουν.

«Απέτυχαν όλα, κατέληξαν σε αδιέξοδο. Το νέο ανοίγεται μπροστά μας απέραντο.

Τίποτα δεν μας ανήκει. Πλάστε τη φωτιά».

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντώνης Καλογρίδης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τάκης Σακελλαρίου, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σταύρος Τσουμάνης, Ντένης Μακρής, Δημήτρης Δρόσος, Νικόλας Χαλκιαδάκης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Δημητριάδης
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Αγρυπνία» σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη: Κριτική για την παράσταση στο Θέατρο Συγγρού 33

Διάβασε την κριτική
«Αγρυπνία» στο Θέατρο Συγγρού 33
«Αγρυπνία» στο Θέατρο Συγγρού 33
από 28/02/2024 έως 14/04/2024

κάθε Τετάρτη 20:00

από 28/02/2024 έως 14/04/2024

κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 28/02/2024 έως 14/04/2024

κάθε Κυριακή 18:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από €18. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών. Η παράσταση περιέχει σκηνές ευαίσθητου περιεχομένου, ήχο από πυροβολισμούς και γίνεται χρήση στρομποσκοπικού φωτισμού.