Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Disorder» στο Θέατρο Καλλιρρόης

Διάρκεια: 90'
«Disorder» στο Θέατρο Καλλιρρόης

Αθήνα 1981. Λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, ένας υπάλληλος της εθνικής τράπεζας κρατείται παράνομα και ανακρίνεται από έναν πράκτορα της ασφάλειας με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. 15 χρόνια αργότερα η χώρα συγκλονίζεται από μία σειρά δολοφονιών με θύματα απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας. Η φερόμενη ως δράστρια παραδίνεται και πρόκειται να δικαστεί. Η δίκη της θα μας γυρίσει στην πιο απάνθρωπη εποχή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και θα αποκαλύψει μία από τις σκοτεινότερες συνωμοσίες των χρόνων της μεταπολίτευσης.

«Για να πάρει το όπλο η εκδίκηση, πρέπει πρώτα να βρει την δικαιοσύνη κοιμισμένη!»

Το «Disorder» είναι έργο που ακροβατεί στα όρια του δικαστικού και του κατασκοπικού θρίλερ. Δύο ξεχωριστές υποθέσεις εκτυλίσσονται παράλληλα επί σκηνής σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Το μόνο που τις συνδέει είναι το νήμα της δικαιοσύνης που έκανε τα στραβά μάτια σε ένα έγκλημα του παρελθόντος. Και οι έξι χαρακτήρες του έργου παλεύουν μεταξύ τους σαν ατάιστα αγρίμια για ένα κομμάτι αλήθειας στις αρένες ενός δικαστηρίου κι ενός μυστικού κέντρου κράτησης. 

Θα αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους σε μια άνιση μάχη και θα μας κάνουν να αναρωτηθούμε ποια είναι τα όρια της δικαιοσύνης όταν στέκεται εμπόδιο στην επιβίωση ενός πανίσχυρου παρακράτους, οδηγώντας τους ανθρώπους στην τέλεση πράξεων αυτοδικίας.

Το έργο είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι συμπτωματική.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλεξάν Σαριγιάν, Ειρήνη Κατσινούλα
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Στέλιος Μοίρας, Κατερίνα Κυπραίου, Γιάννης Ζαφείρης, Παύλος Ιορδανόπουλος, Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Γιώργος Αδαμαντιάδης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Αδαμαντιάδης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

«Disorder» στο Θέατρο Καλλιρρόης
«Disorder» στο Θέατρο Καλλιρρόης
από 12/02/2024 έως 12/03/2024

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15 ευρώ γενική, 12 ευρώ μειωμένο. Κατάλληλο για άνω των 16 ετών