Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Αέναος κύκλος» στο Μπάγκειον

«Αέναος κύκλος» στο Μπάγκειον

Οι καταστάσεις που ζούμε πολλές φορές πιστεύουμε ότι είναι ακραίες. Όμως όχι. Πόσα θα έρθουν απόψε στο φως;

Πώς η εξουσία οδηγεί στην διαστροφή, στον πόλεμο, στο χάος. Κανένας θείος νόμος δεν ισχύει για όσους κυβερνώνται από την αλαζονεία. Πολιτισμοί αφανίζονται, γένη ολόκληρα ξεκληρίζονται και κάθε πληγή και ασέβεια θεριεύει. Όλα θυσιάζονται στο χρήμα που φέρνει συμφορές και θάνατο. Γιατί είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε. Και γιατί όλα είναι Αέναος κύκλος.

«Ήρθανε εδώ για να μας πούνε τι; Κενές οι απολογίες τους. Σάπια τα λόγια Και οι λογισμοί εγωιστικοί και ανούσιοι. Καμώνονται πως δεν ήξεραν; Θαρρούνε πως πλανηθήκαν; Μα όχι. Αγέρωχοι ισχυρίζονται πως δίκαια όσα έπραξαν. Τούτο με κάνει και στοχάζομαι το φαύλο των ψυχών τους. Και κάτι ακόμα πιο φρικιαστικό. Έχει γιατρειά του ανθρώπου η αλαζονεία; Κοινή η φύση των θνητών. Όλοι στην θέση τους αν είχαμε βρεθεί, πράξεις μιαρές, αισχρές και ανόσιες θα είχαμε διαπράξει. Ετούτοι εδώ την λέξη άνθρωπο ντροπιάζουν. Ούτε τα αγρίμια που κυνηγούν λυσσαλέα την λεία τους. Γιατί τα αγρίμια, έχουν πλαστεί να ζουν άγρια και κάποτε χορταίνουν και ηρεμούν τηρώντας τους θείους νόμους. Μα τούτοι αν και άνθρωποι έπραξαν ύβρη υπηρετώντας άλλο πάθος ο καθένας τους.»

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Τουλιάτος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δέσποινα Μπισχινιώτη, Ρένα Κουμπαρούλη, Κατερίνα Μπέλεση, Γρηγόρης Κενδρινός, Κέλλυ Νικηφόρου, Αθηναΐς Πόθου, Νίκη Χαραλαμπίδου, Μάρω Χαραλαμπίδου, Άννα Μωραΐτου, Στέλιος Κεχριώτης, Ντομένικα Ρέγκου, Νίκος Τουλιάτος, Χρυσηίδα, Θοδωρής Σκούρτας, Έλενα Πετροπούλου, Δέσποινα Γαλανάκη, Αντώνης Κακοσούρης, Ειρήνη Καπελώνη, Μιχάλης Καψάλης, Μάριος Τσουμάρης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άννα Μωραΐτου, Ειρήνη Καπελώνη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ομονοια Μπάγκειον
Ομονοίας 18

«Αέναος κύκλος» στο Μπάγκειον
«Αέναος κύκλος» στο Μπάγκειον
από 12/02/2024 έως 19/03/2024

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12€ Στο Ταμείο, 10€ Προπώληση, 8€ Ομαδικά για Συλλόγους κλπ, 6€ Άνεργοι