Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Κλασικο

«Πλατόνοφ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Platonov» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
© Σταύρος Χαμπάκης

Στο πρώιμο αυτό έργο που βρέθηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα χωρίς τίτλο, οπότε καταχωρήθηκε με το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα, υπάρχουν ήδη τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα απασχολήσουν τον Τσέχωφ στην ωριμότητά του.

Η άφιξη του Πλατόνοφ αναστατώνει την θερινή ραστώνη των καλεσμένων της χήρας Άννα Πετρόβνα, ξυπνώντας απαγορευμένα πάθη, αλλά και το υπαρξιακό ρίγος για το μάταιο και το φευγαλέο της ζωής. Ένα έργο μυστηριώδες, όπου το υψηλό και το ποταπό, το κωμικό και το τραγικό, διαρκώς συνυπάρχουν, αλλά και συμπλέκονται άρρηκτα.

Δάσκαλος του θεάτρου με παγκόσμια φήμη, ο Adolf Shapiro ήταν μαθητής και διάδοχος της Maria Knebel, η οποία με τη σειρά της, ήταν μαθήτρια και διάδοχος του Konstantin Stanislavsky.

Η παγκόσμια φήμη του Shapiro οφείλεται κυρίως στη μελέτη, την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία του πάνω στα έργα του Άντον Τσέχωφ. 

Ο Adolf Shapiro για τον «Platonov» και τον Αντον Τσέχωφ

«Έχω ανεβάσει κείμενα του Τσέχωφ σε πολλές γλώσσες και σε πολλές χώρες. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που θα καταπιαστώ με το χρονολογικά παλαιότερο δείγμα του ταλέντου του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα»,.

«Ελπίζω ότι από αυτό το πρώτο έργο του Τσέχωφ, το οποίο εμπεριέχει όλα τα θέματα τα οποία ο συγγραφέας αναπτύσσει στα επόμενα έργα του, θα προκύψει μια παράσταση - αφιέρωμα στον Τσέχωφ, μια δουλειά πάνω στη θεματολογία του. Μένει και να σκεφτούμε γιατί ο τίτλος του έργου “Πλατόνοφ” εμπεριέχει το όνομα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου της αρχαιότητας. Υπάρχουν πολλά ακόμα αινίγματα σε αυτό το έργο και με την παράσταση μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά».

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Adolf Shapiro
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Όμηρος Πουλάκης, Έρρικα Μπίγιου, Ειρήνη Καζάκου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Βλαβιανός, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ιώβη Φραγκάτου, Σπύρος Ιωάννου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άντον Τσέχωφ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πειραιας Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32

2104143310, 2104143320

http://www.dithepi.gr

«Platonov» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
«Πλατόνοφ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
από 21/02/2024 έως 24/03/2024

κάθε Τετάρτη, Κυριακή 19:00

21/02/2024

κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

21/02/2024

κάθε Σάββατο 17:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 35€, Α' ΖΩΝΗ: 30€, Β' ΖΩΝΗ: 25€, Γ΄ΖΩΝΗ: 20€, Γ' ΕΞΩΣΤΗΣ - ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗ 15€