Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Μονολογος

«Φαίδρας Άτοπος» στο Θέατρο Έν Άθήναις

Διάρκεια: 60'
«Φαίδρας Άτοπος» στο Θέατρο Εν Άθήναις
© Γιώργος Ζαρζώνης, Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Ο μονόλογος για τη γυναικεία ψυχή – που όμως αφορά όλους - τον έρωτα και τις  βλαβερές συνέπειες του, τη σάρκα και τις αδυναμίες της. Ένας ύμνος στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, τις ανισότητες που υφίσταται η γυναίκα σε κάθε κοινωνία από το πριν έως το τώρα ίσως και το μετά.

Ένα ρεσιτάλ για δύο σολίστ. Μία ηθοποιό και έναν μουσικό.

Φαίδρα βασίλισσα, μητέρα ,σύζυγος , ερωμένη. Από την Κρήτη στην Αθήνα. Θύμα κ θύτρια .Η παράσταση με αφορμή το μύθο της Φαίδρας επιχειρεί μια ανατομία στα σκοτάδια της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια της.  Πόσο η μοίρα μας κατευθύνει; Έχουμε εμείς μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές μας τελικά; Τι σημαίνει «ηθική» και πώς διαμορφώνεται ανά τους αιώνες; Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της αμιγούς λογικής, θα την καταδικάζαμε; Ερωτήματα που η ίδια η αντιηρωίδα θέτει στον εαυτό της, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξηγήσει τα στρεβλά της ζωής της. Μια εξωπραγματική πραγματικότητα αποκαλύπτεται καθώς ξετυλίγει την ιστορία της. Η Φαίδρα μιλά για τη Φαίδρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Λυρισμός, χιούμορ, κυνισμός, ρεαλισμός, τραγωδία σε ρυθμό παραληρηματικό.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντώνης Καραγιάννης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ηρώ Μουκίου. Πρωτότυπη μουσική με αρχαία επτάχορδη λύρα και εκτέλεση επί σκηνής: Νίκος Ξανθούλης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Tempus Verum Εν Αθήναις
Ιάκχου 19

2103425170

«Φαίδρας Άτοπος» στο Θέατρο Εν Άθήναις
«Φαίδρας Άτοπος» στο Θέατρο Έν Άθήναις
από 21/01/2024 έως 10/03/2024

κάθε Κυριακή 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 13 ευρώ. Μειωμένο Εισιτήριο: 11 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)