Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Casa Poupée ή Άσε να το ζήσει» στο Θέατρο Λύχνος

Διάρκεια: 90'
«Casa Poupée ή Άσε να το ζήσει» στο Θέατρο Λύχνος

Ένα έργο εμπνευσμένο από την ιστορία του διάσημου σπιτιού Casa Susanna, που έλαβε χώρα τη δεκαετία του ’60 σε προάστιο της Ν. Υόρκης.

Ένα σπίτι, όπου η εμβληματική ιδιοκτήτρια Πουπέ φιλοξενεί κάθε Σαββατοκύριακο και μόνο, τα κρυφά όνειρα, τα πάθη και όσα δεν τόλμησε κανείς να ζήσει στην μικροκανονικότητα της κοινωνίας. Εδώ η πραγματική ζωή μένει έξω από την πόρτα και οι ήρωες αυτής της ιστορίας έρχονται αντιμέτωποι με όσα δεν μπόρεσαν, ή δεν τους άφησε η μοίρα τους να γίνουν.

Ακρότητες ή φυσιολογικές συμπεριφορές, ο καθένας ορίζει την ψυχή, το σώμα, το μυαλό και την καρδιά με κίνδυνο το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας του ανθρώπου, να μπορεί απλά να είναι…

Μάνα, γέννηση, επιλογή, αποδοχή και θάνατος. Ιστορίες πίσω από λαμπερές κουρτίνες κρυμμένες για πάντα στο σκοτάδι. Κακοποίηση, βία, σκοταδισμός και κοινωνία σε μια μόνιμη αναμέτρηση. Μοναξιά, αδικία, φασισμός, επιβίωση.

Σουρεαλιστικές κωμικοτραγικές στιγμές, σε ένα πάρτι γενεθλίων για λίγους, όπου σβήνοντας το κερί, ανάβει η ελπίδα για ένα πιο ελεύθερο μέλλον μία ανοιχτή κοινωνία που θα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα παντός είδους.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θοδωρής Κατσαρός
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Θοδωρής Κατσαρός, Σουέλεν Κωνσταντινίδου, Μέμος Ρούσσος, Ελένη Μανωλάκου, Λένα Δανάη Καστελιώτη.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θοδωρής Κατσαρός

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

«Casa Poupée ή Άσε να το ζήσει» στο Θέατρο Λύχνος
«Casa Poupée ή Άσε να το ζήσει» στο Θέατρο Λύχνος
από 11/11/2023 έως 13/01/2024

κάθε Σάββατο 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

13€ γενική είσοδος, 11€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ, άνω των 65), 8€ ατέλεια.