Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

Ο «Macrokosmos» της Αλεξάνδρας Τσόμπου στο Θέατρο 104

Διάρκεια: 60'
Ο «Macrokosmos» της Αλεξάνδρας Τσόμπου στο Θέατρο 104
© Μαρία Καρκαβίλλα

Ένα οκταώροφο κτίριο με σημείο αναφοράς ένα θυρωρείο. Τρεις διαφορετικές εκφάνσεις μιας ηρωίδας που αναζητά τη θέση της μέσα σε αυτό. Ένα κτίριο που αντιπροσωπεύει το γρανάζι του συστήματος: ποιες είναι οι εμπειρίες μας από αυτόν τον κοινωνικό μηχανισμό; Πόσο διαρκεί η ανοχή μας στη διαφθορά και στην αδιαφορία; Πού αποτυπώνονται τα ιδανικά μας και πού ακριβώς τοποθετούνται οι ηθικοί μας φραγμοί;

Κάθε όροφος αποτελεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς. Σε κάθε όροφο υφίσταται ένας στροβιλισμός μεταξύ της πραγματικότητας του κτιρίου και της ίδιας της ηρωίδας. Η Τζάκι θα γίνει αυτό που βλέπει, θα μεταλλαχθεί σε αυτό που βιώνει και μέσα από την ίδια αυτήν απορρύθμιση, ίσως επιστρέψει στο κέντρο της. Ο Μακρόκοσμος είναι ένα έργο για τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και για τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται.

Λίγα λόγια για την ομάδα Tsopan Theatre Company

Η Tsopan Theatre Company είναι μια σύμπραξη καλλιτεχνών που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2022 με αφορμή το έργο «Μακρόκοσμος». Πρόκειται για μια ομάδα που παράγει πρωτότυπα θεατρικά έργα.

Σημείωμα των δημιουργών της Tsopan Theatre Company

Δημιουργήσαμε την Tsopan Theatre Company λόγω της ανάγκης μας να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας ως μέλη της σύγχρονης κοινωνίας αλλά και ως άτομα που διαθέτουν μια κριτική στάση απέναντι σε αυτήν. Διαπιστώνουμε πολλές φορές ότι η πραγματικότητα είναι βαθιά συνυφασμένη με το παράλογο γι’ αυτό και οι εικόνες που παράγουμε δεν είναι απαραίτητα ρεαλιστικές. Κεντρικό άξονα της δουλειάς μας αποτελεί η παρατήρηση και η έρευνα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον όπου όλα τα μέλη θα αντιμετωπίζονται ως συν δημιουργοί, θα ενθαρρύνει την ελεύθερη ανάπτυξη ιδεών αλλά και τον καλλιτεχνικό διάλογο. Η επιλογή των μελών δε γίνεται με εμπορικά κριτήρια αλλά με τη διάθεση να αναδειχθούν καλλιτέχνες που διαθέτουν μια προσωπική σφραγίδα στα έργα τους.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Περσεφόνη Παντοπούλου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τερέζα Βροντίση, Λίνα Κομνηνού, Μπέτυ Σαράντη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αλεξάνδρα Τσόμπου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι 104
Ευμολπιδών 41

2103455020

Ο «Macrokosmos» της Αλεξάνδρας Τσόμπου στο Θέατρο 104
Ο «Macrokosmos» της Αλεξάνδρας Τσόμπου στο Θέατρο 104
από 25/09/2023 έως 17/10/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητών - ανέργων)