Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» στο θέατρο Αργώ

Διάρκεια: 70'
«Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» στο θέατρο Αργώ
© Κική Παπαδοπούλου

Ένα δωμάτιο πένθους, ο λόγος του Ευριπίδη, μια παράσταση της “Εκάβης” κινηματογραφημένη στην Ισπανία το 1998, μια γυναίκα, οι απώλειες με σάρκα και οστά.

Έχει αρχή και τέλος η ανθρώπινη ύπαρξη; Ποιος ήσουν πριν και ποιος είσαι τώρα;

Μια γυναίκα, η Εκάβη, κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, με ό,τι της έχει απομείνει, παρακολουθεί τηλεόραση. Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μνήμες και φωνές ξυπνούν, πρόσωπα εμφανίζονται και συνομιλούν μαζί της. Κάθε συνάντηση είναι μια ακόμη προσπάθεια να τακτοποιήσει τον κόσμο της. Μέχρι που όλο το κατασκευασμένο περιβάλλον της ζωής της αποδομείται. Η λύση στις συμφορές της θα έρθει από μια εκδίκηση ή από μια φυγή;

To 1998, η Margarita Borja, ισπανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και σκηνοθέτις, παρουσιάζει στο νησί Ταμπάρκα της Ισπανίας, σε δική της διασκευή την “Εκάβη’ του Ευριπίδη, με τον τίτλο HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό κι αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της δημιουργού της. “Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί” εμπνέεται από εκείνη την ιστορική παράσταση κι από το κείμενο της “Εκάβης” του Ευριπίδη.  Ένα κείμενο που “μιλάει” ακόμα και σήμερα, για όσα μας απασχολούν, μας θυμώνουν, μας συγκινούν και μας προβληματίζουν.

Στην παράσταση προβάλλονται αποσπάσματα από την παράσταση HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS της Margarita Borja κι ακούγονται αποσπάσματα από το κείμενό της.

 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζωή Ξανθοπούλου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντέπυ Πάγκα, Ναταλί Τσάβεζ, Αποστόλης Ψαρρός
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βασισμένο στην “Εκάβη” του Ευριπίδη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Μεταξουργειο Αργώ
Ελευσινίων 15

2105201684, 2105201685

«Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» στο θέατρο Αργώ
«Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» στο θέατρο Αργώ
από 08/05/2023 έως 30/05/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 15€