Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Viva la Muerte» στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής 

Διάρκεια: 75'
«Viva la Muerte» στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής 

- «Δεν έχω συμπάθεια στο θέατρο»
- «Δεν θα δυσκολευτείς. Τον εαυτό σου θα ερμηνεύσεις, με άλλο προσωπείο»

Ένας άγνωστος εισβάλλει στο διαμέρισμα μιας γυναίκας. Εκείνη δικαστής, συγκατοικεί με τη μητέρα της. Εκείνος κρεοπώλης. Με τη μορφή θεάτρου μέσα στο θέατρο παίζουν ένα παιχνίδι που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τα τραύματά τους. Ποιός θα ‘ναι ο νικητής; Ποιός ο χαμένος;

Στο φόντο ο πίνακας του Bacon «Painting 1946» και μια σειρά ανεξιχνίαστες δολοφονίες αποκλήρων. Ένα κοινωνικό θρίλερ με λόγο κοφτό και ασθματικό που ισορροπεί ανάμεσα στο γκροτέσκο και στο τραγικό, στο όνειρο και στην πραγματικότητα.

***

Το Viva la Muerte, έργο βαθιά πολιτικό και κοινωνικό - με έντονα στοιχεία δικαστικού θρίλερ και χωρίς να λείπουν οι ανάλαφρες στιγμές - «φωτίζοντας» τους δύο ήρωες πραγματεύεται ζητήματα όπως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση. Όλα κρυφά, για να μην πληγεί η δημόσια εικόνα της αγίας οικογένειας. Ποιος γεννά αυτές τις συμπεριφορές; Επουλώνονται ποτέ τα τραύματα των θυμάτων; Ευθύνεται ο κοινωνικός περίγυρος; Η υποκρισία του; Η ανοχή του; Η βιαιότητα που εκδηλώνει καθημερινά; Οι βαθιά ριζωμένες πατριαρχικές αντιλήψεις; Αυτά τα ερωτήματα διατρέχουν το έργο.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάσος Ράπτης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Έλενα Πελαγία, Τάσος Ράπτης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιάννης Παπάζογλου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Βοτανικος Βαφείο-"Λάκης Καραλής"
Αγ. Όρους 16 & Κων/λεως 115

2103425637

«Viva la Muerte» στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής 
«Viva la Muerte» στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής 
από 06/03/2023 έως 11/04/2023

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 12€, Μειωμένο: 10€