Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Μονολογος

«Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής» στο Θέατρο Αλκμήνη

Διάρκεια: 90'
«Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής» στο Θέατρο Αλκμήνη

Βασισμένο στον ομώνυμο θρυλικό θεατρικό μονόλογο του Νικολάι Γκόγκολ και με φόντο την Αθήνα του 2023, το έργο μεταφέρεται από την τσαρική Ρωσία του 19ου αιώνα, στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης ομοφοβικής και σεξιστικής κοινωνίας μας, σε μια παράσταση που θέλει να μιλήσει για τους ανθρώπους που αυτή η κοινωνία έχει τοποθετήσει στο περιθώριο.

Ο χαμηλόμισθος υπάλληλος του πρωτότυπου έργου του Γκόγκολ εδώ έχει μετατραπεί σε μια φτωχή γυναίκα γύρω στα 50, στην οποία αποδόθηκε το ανδρικό φύλο κατά τη γέννησή της.

Νιώθοντας ως παράσιτο της ίδιας της ζωής, καθηλωμένη στον πάτο και αναγκασμένη να βλέπει ανήμπορη το τέρας ονόματι κοινωνία να τη μαστιγώνει, είτε μέσα από την κακοποιητική συμπεριφορά των γονιών της, είτε μέσα από τη χλεύη των ανωτέρων της στο Υπουργείο που δουλεύει, είτε μέσα από το άγριο bullying των απλών και καθημερινών ανθρώπων που την περιτριγυρίζουν, η ηρωίδα κάθεται και γράφει.

Ανοίγει με γενναιότητα τις σελίδες του ημερολογίου της, αφηγείται την ιστορία της, ερωτεύεται, παραληρεί, χορεύει, τραγουδά, ονειρεύεται, ελπίζει, απογοητεύεται, σκιαγραφώντας έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες και ρατσισμό.

«Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» μετατρέπεται σε «Ημερολόγιο Μιας Τρελής¨» και ξαναγράφει τις σοκαριστικές σελίδες του θρυλικού μονολόγου του Νικολάι Γκόγκολ, σε μια queer edition που θα συζητηθεί.

Διότι ο κόσμος είναι πολύ πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας για αυτό που είναι πραγματικά.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Νικολαΐδης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Φωτεινή Φιλοσόφου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ν. Β. Γκόγκολ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Αλκμήνη
Αλκμήνης 12

2103428650

http://www.theatro.gr

«Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής» στο Θέατρο Αλκμήνη
«Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής» στο Θέατρο Αλκμήνη
από 28/01/2023 έως 08/04/2023

κάθε Σάββατο 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€ κανονικό, 12€ φοιτητικά, ανέργων, άνω των 65