Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Καπετάν Μιχάλης» στο Θέατρο Αλκμήνη

Διάρκεια: 90'
«Καπετάν Μιχάλης» στο Θέατρο Αλκμήνη

Η ιστορία του Καπετάν Μιχάλη διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Κρήτη ακόμα αγωνιζόταν να απελευθερωθεί από τον Τουρκικό ζυγό. Μια εποχή που για πολλούς η φράση «Ελευθερία ή Θάνατος» δεν είχε το «ή».

Ο Καπετάν Μιχάλης, ηγέτης του χωριού του, έχει αποδεχτεί με βαριά καρδιά τη μοίρα της Κρήτης, και την ομαλή συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, έχοντας ορκιστεί αδελφοσύνη με τον Νουρήμπεη. Η φλόγα όμως στην καρδιά του Καπετάν Μιχάλη πάντα του καίει τα σωθικά, και έχει ορκιστεί πως τα χείλη του χαμόγελο δε θα σχηματίσουν, αν δε λευτερωθεί η Κρήτη. Μα η ζωή του παίζει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι.

Η Εμινέ η γυναίκα του Νουρήμπεη του κλέβει την καρδιά, και το τέρας μέσα του, ξεκινάει να τον κατακρεουργεί. Ο Νουρήμπεης δολοφονεί τον αδερφό του Καπετάν Μιχάλη, ενώ παράλληλα τραυματίζεται στα γεννητικά του όργανα, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει. Ο θάνατος του Νουρήμπεη πυροδοτεί μια νέα εξέγερση των Τούρκων, και η μεγάλη μάχη ξεκινά. Την πιο κρίσιμη στιγμή, ο Καπετάν Μιχάλης ακολουθεί την καρδιά του, με αποτέλεσμα να χάσει το κομβικής σημασίας για τη μάχη, μοναστήρι του Αφέντη Χριστού, πράγμα που σηματοδότησε και τον επίλογο στην ιστορία του.

Σε μια στιγμή παραφροσύνης, ο Καπετάν Μιχάλης δολοφονεί την Εμινέ, πιστεύοντας πως έτσι θα εξαγνίσει το τέρας μέσα του, πως θα ελευθερώσει την ψυχή του ελπίζοντας πως έτσι θα ελευθερώσει και την πατρίδα του…

Πρόσθετες εορταστικές παραστάσεις
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου & Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 21:00

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανώλης Ιωνάς
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τάσος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κανέλλος, Περικλής Λιανός, Κωνσταντίνος Μπάζας, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστης Τρίκας, Ελένη Φίλιππα
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νίκος Καζαντζάκης, σε διασκευή του ομώνυμου έργου από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και τον Μανώλη Ιωνά

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Αλκμήνη
Αλκμήνης 12

2103428650

http://www.theatro.gr

«Καπετάν Μιχάλης» στο Θέατρο Αλκμήνη
«Καπετάν Μιχάλης» στο Θέατρο Αλκμήνη
από 25/12/2022 έως 26/02/2023

κάθε Κυριακή 21:00

από 07/01/2023 έως 25/02/2023

κάθε Σάββατο 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 15 € Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 12 €. Ειδικές τιμές για σχολεία και γκρουπ κατόπιν επικοινωνίας.