Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Συγχρονο

«Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» στο θέατρο Δρόμος

«Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» στο θέατρο Δρόμος

Πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της στις σύγχρονες κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης. Οδεύοντας προς το 2023, ζούμε ακριβώς την ίδια κατάσταση της γυναίκας αυτής που περιγράφει η Ράμε στο έργο της. Μιας γυναίκας καταπιεσμένης, υπόδουλης, όπου ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την θέση και τον ρόλο της, πολεμώντας τα κοινωνικά
κλισέ που η κοινωνία, η πατριαρχία, οι άνδρες και οι ίδιες έχουν επιβάλει στους εαυτούς τους. Και, ναι, οι γυναίκες του τότε και του τώρα «γελάνε», κλαίνε, υποδουλώνονται, αγνοούνται, δολοφονούνται… Σήμερα, που οι κοινωνίες έχουν διαμορφωθεί περισσότερο τρομακτικές και αποκρουστικές, τρεις γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να αντισταθούν και γίνονται ΕΝΑ. Ο λόγος τους εκτοξεύει σιδερένια καρφιά στους εγκεφάλους όλου του κόσμου.

Η Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ για τρίτη χρονιά υψώνει γροθιά και μέσα από τον θεατρικό λόγο ενώνει τις φωνές των γυναικών όλου του κόσμου σε μία, αφιερώνοντας το έργο στην ΓΥΝΑΙΚΑ, μάνα, αδερφή, γιαγιά, επαγγελματία, φοιτήτρια… Η Τετάρτη λοιπόν είναι μια γυναικεία υπόθεση που αφορά σαφώς και τους ΑΝΤΡΕΣ. Η Τετάρτη είναι μια μέρα που μας αφορά όλες και όλους, ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και δη τον πολιτικό κόσμο.

Από όλο το έργο της Φράνκα Ράμε που αριθμεί 9 μονολόγους, θα παρουσιαστούν συνθετικά 3 μονόλογοι: «Μια γυναίκα μόνη», «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο» και «Εγώ, η Ουρλίκε Μάινχοφ, καταγγέλω».

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ήρα Δαμίγου, Δάφνη Μαρκάκη, Στυλιανή Κλείδωνα
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φράνκα Ράμε - Ντάριο Φο

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Θέατρο Δρόμος
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων

2130344074

«Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» στο θέατρο Δρόμος
«Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία» στο θέατρο Δρόμος
από 02/03/2023 έως 09/03/2023

κάθε Τετάρτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: €15. Μειωμένο: €12, (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+). Ομαδικό: (10+εισιτήρια) €13. Ατέλεια ΣΕΗ, ΕΕΣ: €5