Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Ρίσκο» στο Θέατρο Olvio

Διάρκεια: 75'
«Ρίσκο» στο Θέατρο Olvio

Μια αντισυστημική μαύρη κωμωδία στην πλατεία Εξαρχείων. Ο Άλεξ και η Μάνια. Διαφορετικοί κόσμοι... Αλλά γνώριμοι. Δυο γνωστοί άγνωστοι τύποι. Ο Άλεξ, ένας νέος άνθρωπος με οργή κι ανάγκη να επικοινωνήσει ουσιαστικά συναντά την Μάνια, μια συμβιβασμένη, απλή, «συνηθισμένη», έγκυο γυναίκα. Η γνωριμία τους γίνεται σε ένα παγκάκι ανάμεσα στις λαμαρίνες και τα γκράφιτι. «Πάνω στα άψυχα γράφονται αλήθειες.
Γιατί τα άψυχα αντέχουν.» μουρμουρίζει ο Άλεξ και χωρίς πολλά πολλά συνεννοούνται πως θα περάσουν αυτό το μεσημέρι παρέα. Εγκλωβισμένοι στα πολλά «πρέπει» και στα αμέτρητα «δεν πρέπει», σπρωγμένοι στα όρια από την στημένη κοινωνία, ξεμπροστιάζονται ο ένας στα μάτια του άλλου με πόνο και μάλλον μια ανακούφιση. Η Μάνια θα γίνει μάνα. Ρίσκο στην εποχή που ζούμε; Ή εξέλιξη; «Εύχομαι να έχεις πιθηκάκι
εκεί μέσα», της λέει ακουμπώντας την φουσκωμένη κοιλιά της. «Με καταλαβαίνεις;», «Με δυσκολία» του απαντά εκείνη κι ευτυχώς μένει. Ένα έργο με όσα όλοι θέλουμε να πούμε αλλά κάποιος ή κάτι μας κλείνει το στόμα. Ή δεν βρίσκουμε κανένα ακροατή. Οι δρόμοι που διαλέγει ο καθένας προς την ελευθερία μπορεί να είναι κι εντελώς διαφορετικοί. Ποσό όμως έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε το διαφορετικό του καθενός; Ένα παγκάκι, δυο τυχαίοι άνθρωποι, ένα μεσημέρι στα Εξάρχεια. Πολλά μπορούν να πάνε λάθος και πολλά μπορεί να είναι σωστά. Τελικά, όλα είναι επιλογές.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάσος Σωτηράκης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Καφετζόπουλος, Νάντια Καφφετζή
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δήμητρα Παπαδήμα

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Βοτανικος Olvio
Φαλαισίας 7

2103414118

http://www.olviotheater.gr/

«Ρίσκο» στο Θέατρο Olvio
«Ρίσκο» στο Θέατρο Olvio
από 07/12/2022 έως 12/01/2023

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

13€ (γενική είσοδος), 11€ (μειωμένο)