Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Περιοχή
Ελληνικο

«Οινόπνευμα» στο Foyer του θεάτρου Τζένη Καρέζη

Διάρκεια: 80'
«Οινόπνευμα» στο Foyer του θεάτρου Τζένη Καρέζη

Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο το οποίο γράφτηκε ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο του Foyer που αποτελεί την ιδανική σκηνή στην οποία ηθοποιοί και κοινό γίνονται ένα, σε μια παράσταση που οι θεατές καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Το "Οινόπνευμα" έρχεται σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης συνεργασίας του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Σωτηρίου με το θέατρο Τζένη Καρέζη, μετά το συγκλονιστικό ανέβασμα του "Αγώνας νέγρου και σκύλων", του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές. 

Ο Άνδρας του έργου (Σόλων Τσούνης) έχει αποτύχει σε όλες του τις σχέσεις, Αντιμετωπίζει το αδιέξοδο των ερωτικών του σχέσεων, ψάχνοντας για ένα χάδι στα τυφλά. Εχει εμμονή με τον Μπουκόφσκι (και τις "πουτάνες με τα μεγάλα άσπρα βυζιά") και πολύ συχνά χρησιμοποιεί ατάκες του φιλάρεσκα. Το Κορίτσι (Παναγιώτα Παπαδημητρίου) είναι η βοηθός του και ερωτικό υποκατάστατο στην απελπισμένη του προσπάθεια για να βιώσει το ερωτικό συναίσθημα. Η Γυναίκα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) προσωποποιεί το παρελθόν που έρχεται αμείλικτο να ορίσει το μέλλον και τις τύχες όλων. 
 
Παράσταση που διαδραματίζεται σε ένα μπαρ, αυτούς τους νυχτερινούς ναούς των ευσεβών καταραμένων, με την κάπνα, το ημίφως και το αλκοόλ να αποτελούν τα ιερά συστατικά του. Στο βάθος μία μουσικός (Τζένη Χατζοπούλου) παίζει στο πιάνο τραγούδια που φτιάχνουν το ιερό soundtrack των κατατρεγμένων ηρώων του έργου. Από Tom Waits και Billie Eilish, μέχρι Joan Baez, Duke Ellington και David Bowie.

Παρά τα σκοτάδια των ηρώων του, το "Οινόπνευμα" είναι ουσιαστικά μια μαύρη κωμωδία που μυρίζει αλκοόλ και μπαρούτι, μια παράσταση-εμπειρία, με αλλόκοτη ατμόσφαιρα και έντονους διαλόγους, που μετατρέπουν το το χώρο του Foyer σε ένα θέατρο ερωτικών αδιεξόδων. 

«Πόσες φορές χρειάζεται να σκοτώσεις κάποιον που αγαπάς;
Πολλές». 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξανδρος Σωτηρίου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σόλων Τσούνης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Παναγιώτα Παπαδημητρίου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αλέξανδρος Σωτηρίου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κεντρο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3

2103636144

«Οινόπνευμα» στο Foyer του θεάτρου Τζένη Καρέζη
«Οινόπνευμα» στο Foyer του θεάτρου Τζένη Καρέζη
από 25/11/2022 έως 31/12/2022

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 23:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€