Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Χάος & Τάξη (Ένας φαύλος κύκλος)» στο Θέατρο 104

Διάρκεια: 75'
«Χάος & Τάξη (Ένας φαύλος κύκλος)» στο Θέατρο 104
© Νιρέτα Γκόνου

Η Φαίη και η Ελπίδα φίλες από πάντα. Δύο νέοι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022.Και περίπου όπως όλοι οι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022 έχουν σχέδια, φόβους, όνειρα ματαιωμένα, όνειρα που παραμένουν όνειρα, χιούμορ, μεγάλα μυστικά, μικρά μυστικά, αυτοσαρκασμό, αναζητήσεις και έντονη ανάγκη για εκτόνωση. Μια αναγκαστική συγκατοίκηση τις φέρνει ακόμη πιο κοντά και πυροδοτεί συγκρούσεις, ενδοσκόπηση και οριακές συμπεριφορές.

Το Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος) είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα. Που δεν σταματά να ονειρεύεται, να ελπίζει, να σπάει πλάκα, αλλά και να γκρεμίζει ότι έχτισε αφού πλέον δε φοβάται να χάσει. Για μια γενιά που τα έχει ζήσει όλα. Ή και τίποτα.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μέσα από την σύντομη συγκατοίκηση των δύο κεντρικών ηρωίδων της ιστορίας παρακολουθούμε τους σύγχρονους προβληματισμούς που μαστίζουν τις νεότερες γενιές. Άνθρωποι που βιώνουν δυσκολίες αλλά έχουν την δυνατότητα την ίδια στιγμή να πάρουν μια ασφαλή απόσταση από αυτά που τους απασχολούν και να αντιμετωπίσουν την ζωή με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Άνθρωποι που ενώ παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά την επόμενη στιγμή δεν διστάζουν να τον αποδομήσουν μπροστά στο κοινό που παρακολουθεί σαν το τρίτο μάτι στην ιστορία. Οι ηρωίδες του έργου χτίζουν γκρεμίζοντας, σπάνε πλάκα και στο τέλος τα σπάνε γενικώς. Κι αυτό δημιουργεί την ταύτιση.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Τριανταφύλλου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελένη Θεοδοσοπούλου, Φανή Κουλούρη
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Τριανταφύλλου / Μαρία - Στέλλα Γκότση

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι 104
Ευμολπιδών 41

2103455020

«Χάος & Τάξη (Ένας φαύλος κύκλος)» στο Θέατρο 104
«Χάος & Τάξη (Ένας φαύλος κύκλος)» στο Θέατρο 104
από 24/02/2023 έως 07/04/2023

κάθε Παρασκευή 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 12€, Μειωμένο (φοιτητών- ανέργων): 8€