Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Μουσικοθεατρικο

«Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα» στο θέατρο Μορφές Έκφρασης

Διάρκεια: 70'
«Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα» στο θέατρο Μορφές Έκφρασης

Οι έφηβοι, σήμερα, είναι, σε μεγάλο βαθμό, θύματα του διαδικτύου. Με πολλή ευκολία, δέχονται τις εφαρμογές γνωριμιών ως μια νέα πραγματικότητα. Αρκετά συχνά, όμως, πίσω από τις οθόνες, υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις συνώνυμες της φθοράς και της ανασφάλειας. Με το κείμενο να βασίζεται στον μύθο του Αισώπου «Το λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι», η παράσταση προσφέρει μίαν εύστοχη κι άκρως συμβολική
εκδοχή, μετατρέποντας την ζούγκλα του δάσους στη δική μας αστική ζούγκλα, όπου κανόνες κι αξίες τείνουν να καταργούνται και να προσαρμόζονται ανάλογα με το κέρδος του καθένα. Οι χαρακτήρες- ζώα, επηρεασμένοι από τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, εξανθρωπίζονται, ανακαλύπτοντας την τέχνη του να ξεγελάς και να λες ψέματα.

Η νέα γενιά, λοιπόν, ζει κι αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας, που της προσφέρει η τεχνολογία του διαδικτύου, του κινητού και των εφαρμογών, σε κάθε πεδίο της ζωής. Παρόλα αυτά, τα παιδιά και οι έφηβοι βρίσκονται σε μέρη, όπου βαδίζουν μόνα τους, χωρίς να μπορεί πάντα ένας ενήλικας να είναι ο φύλακας –άγγελός τους.  Χρέος μας είναι να τους προσφέρουμε πολύτιμη γνώση, προς αποφυγή των δυσάρεστων καταστάσεων και των παγίδων.

Ιστορία / Story
Στο μακρινό «Βασίλειο του δάσους», ένας γέρικος και πεινασμένος βασιλιάς υπομένει το μαρτύριο της πείνας, καθώς ο πιστός υπηρέτης του, η Αλεπού, ετοιμάζει τα δικά της σχέδια για να τον ικανοποιήσει. Στόχος της, μια νεαρή κι αφελής ελαφίνα.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άννα Σεβαστή Τζίμα
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χουσάκος, Δημήτρης Σκούρτης, Πέλια Γιαννουλάτου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άννα Σεβαστή Τζίμα

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πετραλωνα Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13

2103464002, 2103464903

«Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα» στο θέατρο Μορφές Έκφρασης
«Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα» στο θέατρο Μορφές Έκφρασης
από 27/11/2022 έως 09/04/2023

κάθε Κυριακή 17:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 10€. Ταμείο: 12€. Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (10άτομα και άνω): 10€. Eκτός τις Κυριακές 25 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ