Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Μουσικοθεατρικο

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν στο «Θέατρον»

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν στο «Θέατρον»
© Κάρολ Γιάρεκ

Ένας άνεργος περιπλανώμενος, ο Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο ήρωα που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου παίρνει τη μορφή ενός ιδιότυπου θεατρικού μιούζικαλ που αφηγείται μέσα από τη γλώσσα της μουσικής και του χορού, μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Η ζωντανή μουσική, το τραγούδι και η ενέργεια των δημιουργών συστρατεύονται, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων και τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.

Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, «Τα Φώτα της Πόλης», είναι ταυτόχρονα μια συγκινητική κωμωδία και μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία αλλά και την άδολη αγάπη. Μια ταινία με το ωραιότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα έργο-καθρέφτης της τραχιάς μεσοπολεμικής εποχής που αποθεώνει την ασυμβίβαστη ζωή, την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αμάλια Μπένετ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αλίκη Αλεξανδράκη, Στέλλα Αντύπα, Φίλιππος Άνθης, Θοδωρής Βράχας, Κατερίνα Γεβετζή, Σαβίνα Γιαννάτου, Θανάσης Δήμου, Νίκος Ιατρού, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Κοψιδάς, Έντι Λάμε, Ιωάννα Μπιτούνη, Φίλιππος Μπούρας, Νικόλας Ντούρος, Μίκης Παντελούς, Γιάννης Πρωτόπαππας, Θανάσης Ραφτόπουλος, Μαριάμ Ρουχάτζε, Κωνσταντίνος Σάμαα, Izel Seylani, Φώτης Στρατηγός
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τσάρλι Τσάπλιν

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ταυρος Θέατρον Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254

2122540000

http://www.hellenic-cosmos.gr

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν στο «Θέατρον»
«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν στο «Θέατρον»
από 25/10/2023 έως 17/12/2023

κάθε Τετάρτη 19:00

από 25/10/2023 έως 17/12/2023

κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30

από 25/10/2023 έως 17/12/2023

κάθε Κυριακή 17:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

VIP 40€, ΖΩΝΗ Α 35€, ΖΩΝΗ Β 25€, ΖΩΝΗ Γ 20€, ΖΩΝΗ Δ 18€, ΠΛΑΙΝΕΣ 15€, ΘΕΩΡΕΙΟ Α 15€, ΘΕΩΡΕΙΟ Β 12€