Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Trio Lumpen – Η Φράουλα» στο θέατρο Βαφείο

Διάρκεια: 90'
«Trio Lumpen – Η Φράουλα» στο θέατρο Βαφείο

Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το «τέλος της ιστορίας» προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος.

Οι δύο πουλάνε την ψυχή τους για τη φρούδα ελπίδα της «καβάτζας». Μεθάνε με το ελληνικό «αμερικάνικο όνειρο» που φοράει φουστανέλα και καπέλο “Uncle Sam” και πιστεύουν πως τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες «αρκεί την κρίσιμη στιγμή να μην κωλώσουν». Ζητιάνοι, μέλη του παρακράτους, πιστοί υπήκοοι ενός μυστήριου αφεντικού και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσει τη πορεία του το σάπιο καράβι της εξουσίας.

Μαζί τους σέρνουν έναν κατ’ επιλογή μουγκό. Έναν άλαλο πνευστό, που δίνει το σκοπό, κρατάει τον ρυθμό και παραμένει πιστός τους ακόλουθος μέχρι το τέλος της «προϊστορίας».

Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, «συνθέτουν» μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Τσαγκαράκης
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Δημήτρης Κουφαλάκος, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Τσαγκαράκης
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Τσαγκαράκης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Βοτανικος Βαφείο-"Λάκης Καραλής"
Αγ. Όρους 16 & Κων/λεως 115

2103425637

«Trio Lumpen – Η Φράουλα» στο θέατρο Βαφείο
«Trio Lumpen – Η Φράουλα» στο θέατρο Βαφείο
από 16/11/2022 έως 25/01/2023

κάθε Τετάρτη 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 12€. Προπώληση: 10€. Μειωμένο: 8€