Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Παιδικο

«Το αερόστατο της ειρήνης» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Διάρκεια: 60'
«Το αερόστατο της ειρήνης» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια 3-99 ετών

Αν αναρωτιέστε σε ποιον ανήκει ο κόσμος, μην κοιτάτε ψηλά. Στα μπαλκόνια, τις τιμές, τα γαλόνια. Ούτε σε σάκους με χρυσάφια. Κοιτάξτε χαμηλά. Ανάμεσα σε μπάλες και κούκλες. Κάτω από καναπέδες και πάνω σε δέντρα. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα: τα παιδιά!

Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη απαντούν στη σύγχυση των καιρών και στα κανόνια μ' ένα παιδικό αερόστατο, που έχει έναν και μόνο σκοπό «να κάνει τον κόσμο χαρούμενο». «Δε χρειαζόμαστε τον
πόλεμο και καμιά μορφή βίας στη ζωή μας. Ο πόλεμος βρίσκεται παντού. Στο  σπίτι, το σχολείο, τους φίλους, στη γειτονιά. Και δίπλα του, βρίσκεται πάντα και μια άλλη επιλογή. Αυτή της κατανόησης, της αγάπης και της επικοινωνίας. Η επιλογή του να έχουμε έναν κοινό σκοπό: «Να κάνουμε αυτόν τον κόσμο χαρούμενο!»

Οι δύο ήρωες του έργου χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τα καταφέρουν. Με πολλή φαντασία, θάρρος κι επιμονή προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Άννα Σ. Τζίμα (συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου)

Αν κι εσείς, λοιπόν, θέλετε να πείτε «όχι» στον πόλεμο, ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να κάνουμε το αερόστατο της ειρήνης να σκορπίσει χαρά σε όλο τον κόσμο. Στην παράστασή μας, παίζουμε πολλή μουσική, τραγουδάμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, γιατί, στ’ αλήθεια, η ειρήνη είναι καθήκον όλων μας. Ας ενώσουμε τα χέρια και ας φωνάξουμε δυνατά: «Ειρήνη σ’ όλη τη γη!»

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άννα Σ. Τζίμα
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρία Ιωάννου, Αντώνης Φλώρος, Δημήτρης Σκούρτης,  Αλίκη Ζωγράφου, Κώστας Παπάζογλου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άννα Σ. Τζίμα

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πετραλωνα Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13

2103464002, 2103464903

«Το αερόστατο της ειρήνης» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
«Το αερόστατο της ειρήνης» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
από 15/10/2022 έως 08/04/2023

κάθε Σάββατο 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 10€. Ταμείο: 12€. Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ομαδικά (10άτομα και άνω): 10€ Eκτός τα Σάββατα 24 & 31 Δεκεμβρίου