Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Αλμυρή έρημος» στο θέατρο Φούρνος

Διάρκεια: 55'
Αλμυρή Έρημος στο θέατρο Φούρνος

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Ομάδα Θεάτρου «Άλας» παρουσιάζει την παράσταση «Αλμυρή Έρημος».

Πρόκειται για μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αντλεί το υλικό της από μαρτυρίες προσφύγων και λογοτεχνικά έργα για τη Μικρά Ασία. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα, «Ο Στρατιώτης» και «Η Γυναίκα», πορεύονται παράλληλα στο έργο χωρίς να συναντιούνται σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας ο ένας την αφήγηση του άλλου στη ροή της ιστορίας. Στιγμιότυπα από τη μικρασιατική εκστρατεία και την καθημερινή ζωή ξετυλίγονται μέσα σ’ ένα θραυσματικό τοπίο μνήμης, σ’ ένα χρόνο άχρονο και, κατ’ αυτήν την έννοια, αιωνίως επίκαιρο, όσο η Ιστορία εξακολουθεί να αιμορραγεί πολέμους, προσφυγιά, ανθρώπινο πόνο και οδύνη.

Η Μικρασιατική καταστροφή σημάδεψε την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, μα κυρίως ηθικά. Με μάτια ανοιχτά στο παρελθόν, στην ιστορία και το δράμα που έζησε ο Ελληνισμός κατά την έξοδο του από τη Μικρά Ασία, ανοίγουμε την ανθρώπινη πληγή που αιμορραγεί παντοτινά, τα τραύματα εκείνα της μνήμης που θολώνουν την ιστορία, που πνίγουν σε αποσιωπητικά τις ερωτήσεις.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nαταλία Γεωργοσοπούλου, Σταύρια Νικολάου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Nαταλία Γεωργοσοπούλου, Σταύρια Νικολάου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Εξαρχεια Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168

2106460748

Αλμυρή Έρημος στο θέατρο Φούρνος
«Αλμυρή έρημος» στο θέατρο Φούρνος
από 02/11/2022 έως 08/12/2022

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12€ το κανονικό, 10€ το μειωμένο, 8€ ατέλειες