Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χορος A Quiet Evening of Dance

Τέσσερα έργα του χορογράφου William Forsythe συνθέτουν μια βραδιά απόλαυσης, καθώς τα σώματα χορευτών συντονίζονται, πετούν, ξαναβρίσκονται – με άλλα λόγια, χορεύουν. (ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ)

Διάρκεια: 115'
A Quiet Evening of Dance / William Forsythe @ Στέγη © Bill Cooper

Ο χορός ως εμπειρία. Αναμφισβήτητα, αν υπάρχει ένας άνθρωπος που «ηλέκτρισε» το μπαλέτο, που του έδωσε νέα πνοή και το έκανε μια δυναμική τέχνη έτοιμη να εκτοξευτεί στον 21ο αιώνα, αυτός είναι ο Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ.

Ο Αμερικανός χορογράφος δημιουργεί κόσμους ολόκληρους με μοναδικά μέσα το ανθρώπινο σώμα, τον χώρο και τον χρόνο, μεταβάλλοντας τον χορό σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο για τους χορευτές όσο και για το κοινό του. Αυτό ισχύει και για τα τέσσερα έργα που συνθέτουν το πρόγραμμα της βραδιάς – δύο αναβιώσεις παλαιότερων έργων και δύο νέες δημιουργίες.

Χορευτές που έχουν συνεργαστεί μαζί του για πολλά χρόνια αφηγούνται με τα σώματά τους ιστορίες βαθιάς επικοινωνίας, με μοναδικό ήχο την αναπνοή τους. Χιούμορ, ευαισθησία, πρόκληση, απόκριση. Οδηγός τους ο ρυθμός και ο απίστευτος συντονισμός τους. Σαν τους δείκτες ενός αόρατου ρολογιού, καταγράφουν τον χρόνο, τον κάνουν ορατό, τον επιμηκύνουν και τον συρρικνώνουν, αλλάζοντας τον χώρο και, εντέλει, ανοίγοντας τη μυστική δίοδο της δικής μας επικοινωνίας μαζί του.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ν. Κοσμος Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Λ. Συγγρού 107

2109005800

http://www.sgt.gr

A Quiet Evening of Dance / William Forsythe @ Στέγη © Bill Cooper
A Quiet Evening of Dance
από 06/02/2019 έως 10/02/2019

κάθε μέρα 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€28-7 (Κανονικό), €22-6 (Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα), €20-5 (Παρέα 10+ άτομα), €7 (Κάτοικος Γειτονιάς), €5 (ΑμεΑ, Ανεργίας), €10, 7 (Συνοδός ΑμεA). Κεντρική Σκηνή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ