Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

«Καραγκιόζης» από τον Άθω Δανέλλη στο θέατρο Μπέλλος

«Καραγκιόζης» από τον Άθω Δανέλλη στο θέατρο Μπέλλος

Τρίτο κουδούνι! Τα φώτα σβήνουν! Οι λάμπες πίσω από τον μπερντέ ανάβουν! Ο Καραγκιόζης στήνει το φθινόπωρο τον μαγικό του κόσμο στο ιστορικό θέατρο Μπέλλος και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να γίνουν συνοδοιπόροι στις περιπέτειες του! Με το άρωμα της παιδικής ανεμελιάς, με τη γεύση του ονείρου, με μια δόση σουρεαλισμού και μια κουταλιά σκανδαλιάς, το χτες της λαϊκής μας παράδοσης συναντιέται με το σήμερα και δημιουργεί τη συνταγή για ξεκαρδιστικά γέλια.

Τις Κυριακές τις περνάμε με μπερντέ και φιγούρες, καθώς ο Άθως Δανέλλης μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της λαογραφίας. Κάθε εβδομάδα και μια άλλη ιστορία του Καραγκιόζη παρουσιάζεται.

«Καραγκιόζης The Movie»
Μεγάλη μήκους ταινία animation

Ο πιο διαχρονικός, αρχετυπικός ελληνικός ήρωας! Ο ένας και μοναδικός Καραγκιόζης αποκτά επιτέλους την πρώτη του μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία animation, «Καραγκιόζης The Movie». Φέτος το φθινόπωρο μικροί και μεγάλοι θα γελάσουν με την ψυχή τους με τον Καραγκιόζη να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στη μεγάλη οθόνη. 

Από Ιανουάριο 2023 η ταινία θα προβάλλεται για σχολεία στη σκηνή του θεάτρου Μπέλλος

Κινηματογράφος και θέατρο, λοιπόν, στας διαταγάς του Καραγκιόζη για μια ψυχαγωγική εμπειρία πολλαπλών διαστάσεων που πλημμυρίζει από χαμόγελα και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα. Η εταιρεία White-Fox, ελληνική εταιρεία παραγωγής έμπειρη σε παιδικά προγράμματα, έχει αναλάβει την παραγωγή και την προβολή της ταινίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Cosmote TV. Tα δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί στην εταιρεία παγκοσμίως και φέρουν την υπογραφή του σημαντικού Έλληνα καραγκιοζοπαίχτη, Άθου Δανέλλη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός». Ο Καραγκιόζης, με τις εξαιρετικές συστάσεις του Χατζηαβάτη, διορίζεται λαϊκός γραμματέας του χωριού. Ο αναλφαβητισμός του όμως δημιουργεί προβλήματα στην γραπτή επικοινωνία των ανθρώπων. Ο νέος Γραμματικός, λοιπόν, αποκτά ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο στη μέση της πλατείας και οι συμπολίτες του δεν αργούν να προστρέξουν στις υπηρεσίες του, άλλος ζητώντας μια επίσημη επιστολή και άλλος κάποιο γράμμα. Ο Καραγκιόζης, πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει, με το αζημίωτο βέβαια, και μόνο όταν δεν τον έχει πάρει ο ύπνος, αυτοσχεδιάζει στις επιστολές που συντάσσει και πολύ σύντομα, μέσα από ξεκαρδιστικά περιστατικά, αποκαλύπτεται πως οι γνώσεις που διαφήμιζε ότι έχει δεν ανταποκρίνονται και πολύ στην πραγματικότητα. Τι θα γίνει τελικά; Η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής.

«Θεατροπαιδαγωγικές δράσεις»
Κάθε Πέμπτη απόγευμα 17:00 – 19:00 από 3 Νοεμβρίου 2022 μέχρι Μάρτιο 2023

Το θέατρο Μπέλλος ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στο θεατρικό του εργαστήρι. Μαζί θα εξερευνήσουμε τους δημιουργικούς δρόμους που ανοίγει η φαντασία, το παιχνίδι, η επαφή με τον εαυτό μας και την ομάδα! Θα ανακαλύψουμε τους δικούς μας τρόπους να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε, να εμπιστευτούμε, να διασκεδάσουμε! Με εργαλεία μας τον αυτοσχεδιασμό, το παιχνίδι, τη μουσική, τον ρυθμό αλλά και τη δραματοποίηση, η καθημερινότητα ανατρέπεται και το όνειρο τολμά να ζωντανέψει!

Το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Μπέλλος πραγματοποιείται σε τρεις κύκλους και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η θεατρολόγος, μουσικός και ιστορικός Αγγελική Χατζή.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πλακα Θέατρο Μπελλος
Κέκροπος 1

2103229889

«Καραγκιόζης» από τον Άθω Δανέλλη στο θέατρο Μπέλλος
«Καραγκιόζης» από τον Άθω Δανέλλη στο θέατρο Μπέλλος
από 06/11/2022 έως 16/04/2023

κάθε Κυριακή 13:00