Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Χορος

Speechless

Πώς ακούμε σήμερα τον λόγο των γυναικών που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο; Πώς συνδεόμαστε με τη γυναικεία αφήγηση; (ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ)

Διάρκεια: 50'
0898_speechless_c_margarita_nikitaki_low.jpg

Μια παράσταση χορού στα όρια θεάτρου και μουσικής. Ένας ποιητικός χειμαρρώδης λόγος που ξετυλίγει επί σκηνής το νήμα της γυναικείας αφήγησης.

Η παράσταση εμπνέεται από δημόσιους λόγους, διακηρύξεις, άρθρα και κείμενα, φέρνοντας στο φως την θραυσματική και ανεπίσημη φωνή των γυναικών που ταξιδεύει από τα βάθη των αιώνων μέχρι τις μέρες μας.

Από τα σωζόμενα γραπτά της μοναχής Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν (Hildegard von Bingen) του 11ου αιώνα μ.Χ. που καταγράφει πρώτη θέματα γυναικείας σεξουαλικότητας καθώς και την εμπειρία του γυναικείου οργασμού, το πόνημά της Κριστίν ντε Πιζάν (Christine de Pizan), «Η πόλη των κυριών» με το οποίο μπαίνει επισήμως για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα ο θεμέλιος λίθος για την φεμινιστική ρητορική, μέχρι τις διαλέξεις της Βιρτζίνια Γουλφ σε νεαρές φοιτήτριες λογοτεχνίας και τον λόγο μάχιμων έγχρωμων Αμερικανίδων γυναικών του 19ου αιώνα, το SPEECHLESS ανατέμνει τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας φεμινιστικής θεωρίας και ενώνει τα κομμάτια της αποσπασματικής ιστορίας της, αγγίζοντας ζητήματα που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να καίνε.

Η γυναικεία χειραφέτηση και ανεξαρτησία, ζητήματα ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα, επανέρχονται διαρκώς και μοιάζουν όλο και περισσότερο σημερινά. Πώς ακούμε σήμερα τον λόγο των γυναικών που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο; Πώς συνδεόμαστε με τη γυναικεία αφήγηση;

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Κοτσιφάκης, Σάνια Στριμπάκου
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιδέα, Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Πλακα Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Φρυνίχου 14

2103222464

http://www.theatro-technis.gr

0898_speechless_c_margarita_nikitaki_low.jpg
Speechless
από 02/06/2018 έως 05/06/2018

κάθε μέρα 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€10