Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο «Αμερικάνικος Βούβαλος» στο θέατρο Φούρνος
Διάρκεια: 95'
«Αμερικάνικος Βούβαλος» στο θέατρο Φούρνος

Τρεις μικροαπατεώνες θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το αμερικανικό όνειρο.

Ο Μάμετ παρακολουθεί μια ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μιας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα. 

Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την  κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική «ηθική» αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου.

Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή». Μια πικρή κωμωδία για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και  το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Σαράντος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χριστόδουλος Στυλιανού, Πάρης Σκαρτσολιάς, Θανάσης Σαράντος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ντέιβιντ Μάμετ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Εξαρχεια Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168

2106460748

«Αμερικάνικος Βούβαλος» στο θέατρο Φούρνος
«Αμερικάνικος Βούβαλος» στο θέατρο Φούρνος
από 25/11/2022 έως 07/01/2023

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 27/11/2022 έως 08/01/2023

κάθε Κυριακή 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια: 16 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο, φοιτητικό, άνω των 65 και τιμή προπώλησης έως 15/11), 10 € (ανέργων). Ακατάλληλο για ανηλίκους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ