Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Pablo Held Trio στο Goethe-Institut Athen

Pablo Held Trio στο Goethe-Institut Athen

Το Jazz Trio με επικεφαλής τον πιανίστα και συνθέτη της τζαζ Pablo Held (German Jazz Prize 2022 στην κατηγορία «πιάνο / πλήκτρα») έρχεται στην Αθήνα. 

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ WHO WE ARE, το τρίο θα δώσει μία συναυλία στο Goethe-Institut Athen.

Το Pablo Held Trio είναι ένα από τα πιο ζωντανά και σημαντικά σχήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής.

Στις συναυλίες τους ξεπερνούν τα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, ξεφεύγοντας από την ιδέα της set list και των προμελετημένων ενορχηστρώσεων.

Η συνοχή του Pablo Held Trio βασίζεται στη φιλία και την επιθυμία που μοιράζονται να εισέρχονται συνεχώς σε άγνωστα εδάφη. Οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, ο καθένας με το δικό του καλλιτεχνικό βάρος, αποτελούν πόλο έλξης για έναν αυξανόμενο κύκλο μουσικών από την Ευρώπη και την Αμερική, οι συνεργασίες με τους οποίους συχνά διευρύνουν το τρίο.

Στην καινούργια τους κυκλοφορία WHO WE ARE, οι τρεις μουσικοί καταφέρνουν να αποτυπώσουν τη μουσική γλώσσα που δημιουργούν από κοινού εδώ και καιρό. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο, αλλά και μια ματιά στο μέλλον.

Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, το Pablo Held Trio θα είναι στο Ωδείο Αθηνών για ένα masterclass που απευθύνεται σε μουσικούς και μουσικόφιλους.

Επίκεντρο του masterclass του Pablo Held Trio θα είναι ο αυτοσχεδιασμός, η σύνθεση και η αλληλεπίδραση των μουσικών ως συγκρότημα. Το τρίο θα αποκαλύψει τη δημιουργική του διαδικασία και πώς αυτή εξελίχθηκε μέσα στα 17 χρόνια συνεργασίας. Μουσικοί από τον χώρο της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού, αλλά και μουσικόφιλοι που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία αυτή, είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν, να κάνουν ερωτήσεις και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση με το τρίο.

PABLO HELD TRIO - MASTERCLASS
20/09/2023, 12:00 - 15:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
H συμμετοχή στο masterclass είναι δωρεάν
Δηλώσεις στο kultur-athen@goethe.de

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Pablo Held Trio στο Goethe-Institut Athen
Pablo Held Trio στο Goethe-Institut Athen
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη