Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Χρήστος Κανέττης & Ρολφ Πλάγκε, έργα για βιολί και πιάνο

60256-120334.jpg

Η Σειρά «Μουσική Δωματίου» συνεχίζεται με τη δεύτερη από τις τέσσερις συναυλίες του Κύκλου αυτού που φιλοδοξεί να φέρει το κοινό σε επαφή με μουσικά κομψοτεχνήματα γραμμένα για μικρά σύνολα. Ο εξαίρετος βιολονίστας και μουσικοπαιδαγωγός Χρήστος Κανέττης δίνει ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής πλαισιωμένος από τον παλιό του γνώριμο και συνεργάτη Ρολφ Πλάγκε (πιάνο).

Για το πρόγραμμα τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος οι δύο καλλιτέχνες επέλεξαν έργα για βιολί και πιάνο των Μότσαρτ, Μπραμς και Στραβίνσκι. Τη συναυλία θα προλογίσει ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Στο σημείωμά του για τις εκδηλώσεις της Σειράς, αναφερόμενος στη γέννηση της μουσικής δωματίου δύο αιώνες πριν, γράφει: «Η μουσική ανθίζει όταν σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια υπάρχει κάποιος που παίζει ένα όργανο. Κάπως έτσι έγινε κατά τον 19ο αιώνα στη Γερμανία και γεννήθηκε η μουσική δωματίου που, χάρη στους μεγάλους συνθέτες της εποχής, καθιερώθηκε και επεκτάθηκε στις άλλες χώρες ως το απόσταγμα της μουσικής σκέψης και ευαισθησίας».

INFO: Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 10/02, 20.30, Τιμές εισιτηρίων €20, €12, Μειωμένο €5 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α.), €8 (65+ και πολύτεκνοι).