Εμφάνιση φίλτρων
Χώροι
Περιοχή

5ο Αστυνομικό Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha

Το πρόγραμμα της 3ης εβδομάδας, 20-25 Μαΐου

5ο Αστυνομικό Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha

Το Αστυνομικό Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας, η μοναδική διοργάνωση αστυνομικής λογοτεχνίας αυτού του βεληνεκούς που φιλοξενεί η χώρα μας, ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία των υπευθύνων του βιβλιοπωλείου Monogram στον Χολαργό και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σ’ ένα μεγάλο φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, και με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΕΡΤ σε ρόλο Μεγάλου Χορηγού.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε λογής δρώμενα με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα συζητηθούν μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, φέτος στο Φεστιβάλ θα κυριαρχήσει η ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, καθώς σχεδιάζεται η πλήρης πρόσβασή τους σε όλες εκδηλώσεις.

Το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha θα ξεκινήσει με ένα Pre Festival Event στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης όπου θα παραστεί ο διάσημος Σκωτσέζος συγγραφέας Ian Rankin. Στην συνέχεια, από τις 8 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα υπάρχουν καθημερινές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μια εκ των οποίων θα είναι η συνάντηση με τον αγαπημένο Ιταλό συγγραφέα Carlo Lucarelli στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στις 15 Μαΐου σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η κορύφωση των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το τριήμερο καλεσμένοι είναι οι Γάλλοι συγγραφείς Hervé Le Corre και Bernard Minier, καθώς και ένας από τους διασημότερους Τούρκους συγγραφείς της εποχής μας και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο Ahmet Umit.

5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha: Το πρόγραμμα της 3ης εβδομάδας, 20-25 Μαΐου

Δευτέρα 20 Μαΐου
Οδηγός Παγκόσμιου Αστυνομικού Μυθιστορήματος. Μια συζήτηση για τα είδη της αστυνομικής λογοτεχνίας με αφορμή τον Παγκόσμιο Οδηγό Αστυνομικού του περιοδικού Αναγνώστης.
Ομιλητές: Ανδρέας Αποστολίδης (συγγραφέας, σκηνοθέτης, μεταφραστής), Νίκος Γεωργιάδης (συγγραφέας), Ελισάβετ Κοτζιά (κριτικός λογοτεχνίας), Μάρκος Κρητικός (συγγραφέας), Γιάννης Μποσκόζος (συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού Αναγνώστης).
Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 19:00.

Τρίτη 21 Μαΐου
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Κικίδου «Separazione». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γραφή.
Oμιλητές: Κωνσταντίνος Π. Tσουρέκης (συγγραφέας, φιλόλογος), Γιώργος Κωστόπουλος (συγγραφέας).
The Q Hotel, Ζωσίμου 2, Αθήνα, στις 19:00.

Τετάρτη 22 Μαΐου
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Μαρκογιαννάκη «Ο δολοφόνος στις σελίδες». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας.
Ομιλητές: Κέλλυ Κρητικού (βιβλιοκριτικός, αρθρογράφος στο Book zone και στο Comfort zone)
Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 19:00. 

Πέμπτη 23 Μαΐου
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Χουσνή «Solve Death: Η ΑΙ συναντά τον Αριστοτέλη». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κύφαντα.
Ομιλητής: Τεύκρος Μιχαηλίδης (μαθηματικός, συγγραφέας).
Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 19:00.